Za zaključek 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta na Fazaneriji pomerila domača Mura in ljubljanska Olimpija. Črno-beli so po zmagi Celja padli na peto mesto, a so odigrali srečanje manj. Zeleno beli za vodilnim Mariborom zaostajajo že 13 točk, pred Muraši pa so si nabrali prednost dvanajstih. 


Prekmurci bodo lovili četrto zaporedno zmago, saj so po vrsti premagali nogometaše Krškega, Aluminija in nazadnje tudi Gorice. Na dosedanjih trinajstih prvenstvenih srečanjih na Fazaneriji je Mura zabeležila zgolj tri poraze, v osmem krogu je slavila tudi Olimpija, z rezultatom 0:2. To bo tudi tretji letošnji dvoboj med tema nasprotnikoma, nazadnje sta se v Stožicah razšla z delitvijo točk. Črno-bele krasi dobra igra v obrambni vrsti, saj so v spomladanskem delu prejeli zgolj dva zadetka, v dosedanjem delu se v tem elemntu prav tako uvrščajo v sam vrh, saj so takoj za Mariborom prejeli najmanj zadetkov. 

Tudi Ljubljančani na zadnjih treh srečanjih niso bili poraženi, a so z zmago in dvema remijema dosegli manj, kot so pričakovali. Nekaj točk prednosti še imajo pred Domžalčani, vendar se jim tudi prvo mesto že precej oddaljuje. Čeprav so nogometaši Olimpije eni redkih, ki so Muro na njihovi zelenici porazili, se trener Robert Pevnika zaveda težavnosti naloge: “Pričakujem zelo težko tekmo. Mura je ekipa z vizijo in odličnim trenerjem. Njihovi igralci so dolgo skupaj, ekipa je zelo uigrana in agresivna. Verjamem v uspeh, vendar bo zelo težko. Smo pripravljeni in imamo kakovost, vendar pa bomo morali biti kot ekipa zelo kompaktni in agresivni. Potrebujemo ekipno predstavo in vsi igralci bodo morali dati vse od sebe za isti cilj. Igrali bomo na polnem stadionu in proti zelo motivirani Muri. Ta tekma predstavlja velik izziv tako za igralce kot za člane strokovnega štaba, saj moramo dobro odigrati na vročem igrišču v Murski Soboti.”

Mura bo z novo zmago lovila stik s tretjim mestom, katerega trenutno zasedajo Domžale. Ljubljančani kljub zaostanku še vedno lahko matematično računajo na obrambo naslova, saj bo po današnjem srečanju v igri še 30 točk. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…