NK Triglav je bil v soboto, 22. 6. 2013, osrednji gost v Žireh. S prijateljsko tekmo proti članom Žiri so počastili 40-obletnico obstoja kluba v Žireh. Srečanje se je končalo z zmago Triglava, rezultat je bil 2 : 1.


Kranjčani so se odzvali na povabilo NK Alpina Žiri in s prijateljsko tekmo obeležili 40-obletnico obstoja domačega kluba v Žireh. Začetki sodijo v sedemdeseta leta ko so se Žirovci zbirali, trenirali in odigrali kakšno tekmo z nasprotniki iz vaške okolice. Nato pa se je 15 nogometnih navdušencev iz Žirov in Vrsnika zbralo na ustanovnem zboru 1. aprila 1974 v  gostilni pri Bahaču in ustanovili klub. Ko so uredili vse papirje glede registracije kluba in igrišča, so jeseni 1974 pričeli z nastopi v 2. gorenjski nogometni ligi. Največji uspeh kluba predstavlja uvrstitev v Območno člansko ligo – zahod (2. SNL – zahod) v sezoni 1990/1991. Zaradi nekonkurenčnosti so v tej sezoni končali na predzadnjem mestu. V sezoni 2001/2002 so Žirovci prvič osvojili naslov gorenjskega prvaka in se uvrstili v 3. SNL – center. Danes v klubu trenira preko 110 igralcev. Članska ekipa pa nastopa v 1. gorenjski ligi, kjer je zasedla končno 10. mesto.

V Žireh so za jubilejno počastitev pripravili pester program. Organizatorji so za navijače in gledalce pripravili bogat srečelov, poskrbeli pa so tudi za hrano in pijačo. Prireditev je začela na štadionu Polje, kjer sta se ob 14. uri srečali veteranski ekipi Žirov in Svetega Duha. Domači so nastopili z ekipo, ki je pred desetletjem nastopala v 3. SNL. Vrhunec prireditve pa je predstavljala prijateljska tekma med člani Žirov in Triglava. Srečanje se je končalo z zmago Triglava, rezultat je bil 2 : 1. Za Triglavane sta zadela Momir Bojić in Milan Đajić.

Na praznični torek pa bodo Kranjčani v gorenjski prestolnici odigrali 2. prijateljsko srečanje v pripravljalnem obdobju na novo sezono s hrvaškim prvoligašem Rijeko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …