Nogometna šola Mura je po odhodu Roka Sirka ostala še brez enega pomembnega člana. Danes so namreč sporočili, da Mursko Soboto zapušča Nik Lorbek, ki se po dveh uspešnih letih v Prekmurju seli v belgijski Royal Union Saint-Gilloise.


Klub se marsikateremu slovenskemu navijaču po imenu zdi zelo znan. Še v lanski sezoni ga je namreč vodil nekdanji trener Domžal in Olimpije, Luka Elsner. Čeprav so Belgijci nesrečno ostali v drugi ligi pa so v letošnji očitno odločeni, da se vrnejo med elito.

Iz NŠ Mura so sporočili, da je Lorbek uspešno opravil zdravniške preglede in podpisal triletno pogodbo. Kluba sta se dogovorila o višini odškodnine, 23-letni defenzivni vezist pa se bo po dveh izjemno uspešnih letih v Murski Soboti, kjer je postal eden glavnih kreatorjev igre, prvič preizkusil tudi v tujini.

»Nik se v svojem času pri Muri ni izkazal le z izjemnimi igrami, temveč tudi s pristopom in odnosom, s katerim se je prikupil vsem, ki smo povezani z Muro. Iskreno se mu zahvaljujemo za dve sezoni, ki jih je odigral v črno-belem, obenem pa čestitamo ob pomembnem prestopu v njegovi karieri. Vrata Fazanerije bodo zanj vedno odprta,« je ob prestopu povedal predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič.

»Prestop je nov dokaz dobrega dela v Muri, ki postaja v tujini vedno bolj priznana sredina za razvoj nogometašev. Prodaja Nika ni bila lahka odločitev, a naša obveza je, da ob ustrezni odškodnini igralcem omogočimo naslednji korak v njihovih karierah. S prodajo smo še dodatno okrepili poslovno stabilnost kluba, ki je osnova za nadaljnji razvoj,« je še dodal Kuzmič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…