Po nekaj zaporednih odhodih iz Kidričevega, so se danes v moštvu Aluminija razveselili tudi prvega prihoda. Luka Janžekovič, Tibor Banić in Martin Jarc, ki mimogrede danes praznuje svoj 25. rojstni dan, bodo na golovi črti dobili konkurenco. Rdeče-bele je namreč okrepil nigerijski vratar David Nwolokor, ki ga je Aluminiju za leto in pol posodila hrvaška Rijeka.


Šestindvajsetletni vratar iz okolice Portharcourta, je svojo evropsko nogometno pot začel prav pri Rijeki, kjer je najprej nastopal za tamkajšnjo drugo ekipo. Riječani so ga leta 2015 začeli pošiljati na posoje, najprej v Šibenik, nato v Bosno in Hercegovino, kjer je branil za NK Vitez, nazadnje pa še v slovaški Sered, s katerimi se je razšel leta 2019. Od takrat pa vse do današnjega dne je ostal na Rijeki, kjer je sicer treniral s prvim moštvom, igral pa skoraj nič.

Prvi vtisi o Kidričevem so dobri in pozitivni. Tukaj na Kidričevem je zares ogromno igrišč in pogoji za delo so zelo dobri. Z novimi soigralci mislim, da sem se ujel, a nedvomno bom potreboval še nekaj časa, da se privadim na delo v Kidričevem. Zase si želim, da z dobrimi predstavami opozorim nase, da si skušam priboriti mesto v ekipi in s tem pomagam ekipi, na poti navzgor,” so prve besede Nigerijca ob prihodu v Aluminij.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani že trenirajo v Turčiji, tudi z mladim napadalcem iz Srbije

Nogometaši Maribora so varno prispeli na jug Turčije, kjer bodo v tradicionalni pripravlja…