Celje, zelenica Arene Petrol. 11. maja minulo leto je Nemanja Mitrović odigral zadnje srečanje pred dolgo, osemmesečno odsotnostjo z nogometnih igrišč. Poškodba ahilove tetive je postavnega branilca stala reprezentančnega debija, morda tudi prestopa v tujino, natančneje v Italijo, kamor se želi Mitrović vrniti že poleti.


Nekdanjega mladinca milanskega Interja še pred želeno selitvijo v tujino čakajo obveznosti z Olimpijo, že uvodoma pa tudi večni derbi z Mariborom. Dejstvo, da gre za največjo tekmo v slovenskem nogometu, daje Mitroviću pred vrnitvijo na zelenice dodaten motiv. “Derbi po osmih mesecih premora je velika stvar, ampak tako pač je v nogometu. Dodaten pritisk je vselej dobrodošel, gre za derbi in ne običajno tekmo. Kot pravimo, se derbiji ne igrajo, ampak zmagujejo. Mislim, da smo od prvega dneva priprav zelo dobro trenirali, dobro smo pripravljeni, zamenjalo se je tudi veliko število igralcev in moramo se prilagoditi na celoto ekipe,” poudarja Mitrovič.

Kot nam je po današnji novinarski konferenci priznal 24-letni nogometaš, se državno prvenstvo in boj za naslov državnega prvaka v soboto še ne bo odločal, ne glede na to, če bodo Ljubljančani slavili, remizirali ali morda tudi izgubili, čeprav v Ljudskem vrtu niso klonili že dve leti: “V soboto se prvenstvo ne bo odločalo, tudi če zmagamo ali izgubimo, saj se prvenstvo osvaja na manjših tekmah. Naslednji teden nas že čaka Koper in zmage na manjših tekmah bodo zelo pomembne, toda če bomo z Maribora v Ljubljano prinesli pozitiven rezultat, bomo zagotovo dobili nov zagon in motiv za nadaljevanje sezone.”

Ljubljansko moštvo je za razliko od mariborskega med tekmovalnim premorom doživelo precej sprememb. Elsner lahko med igralci, ki so pričeli jesenski derbi v Stožicah, računa le še na Vodiška, Benka, Elekeja in Klinarja, medtem ko je usoda Kirma in Kronavetra zavita v tančico skrivnosti. Nekaj nejasnosti je povezane tudi z obrambno vrsto: “Kot sem že dejal, se je zamenjalo veliko igralcev, tako da novi obrambni par sestavljen z Brankom Iličem in/ali Kenanom Bajrićem. Vsi so dobri igralci, Branko je zagotovo prinesel mirnost in izkušnje. Za reprezentanco je odigral veliko tekem, zelo je delaven. Sam pa se veselim predvsem igranja po dolgem času, kar je še dodaten motiv,” zaključi branilec Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…