V teh dneh pri vzhodnih sosedih Madžarih poteka evropsko prvenstvo za nogometaše do 19 let. Slovenija tam svojih predstavnikov sicer nima, a vsaj deloma slovenske barve zastopata Veljko Simić in Nemanja Maksimović, nogometaša Domžal. Prvi se je zaradi bolezni in poškodbe že poslovil od tekmovanja, drugi, tudi kapetan Srbije, pa bo pomemben adut tudi v nadaljevanju prvenstva.


“Biti evropski prvak je zelo pomembno, podobno pa je tudi s sodelovanjem na takšnem turnirju. Dobre predstave so mi pomagale pri iskanju novega kluba. V moštvu Domžal sem srečen, nujno je bilo, da dobim priložnost igranja na članski ravni, kar sem pri Domžal tudi dobil in za to sem hvaležen,” je za spletno stran evropske nogometne zveze povedal Maksimović, ki je v dresu Domžal v minuli sezoni odigral enajst ligaških tekem. 189 centimetrov visoki vezist se na slovenskih zelenicah še ni vpisal med strelce, zato pa je bil dvakrat že uspešen na turnirju, najprej je zatresel mrežo Ukrajine in nato še Nemčije, s katerima je Srbija remizirala, na tretji tekmi z Bolgarijo pa je moral Maksimović zaradi izključitve na tekmi z Nemčijo počivati, a so se Srbi s poznim zadetkom Mandića uspeli uvrstiti v polfinale, kjer jih jutri čaka obračun s Portugalsko. V primeru zmage, se bodo v finalu, ki bo na sporedu v četrtek, udarili z zmagovalcem obračuna med Nemčijo in Avstrijo.

19-letni vezist je povedal, da vsaj na začetku slovenske avanture ni bilo lahko, saj se je moral privaditi na novo okolje, prisotne pa so bile tudi težave s pridobitvijo potrebne dokumentacije: “Prvih šest mesecev je bilo zaradi nove države težavnih, obenem pa je bilo tudi nekaj težav s papirji, a ko se je to uredilo in ko sem se prilagodil na novo okolje, je bilo vse odlično. Igral sem v redu, soigralci so me sprejeli, zato ne morem biti srečnejši. Trenutno sem v Domžalah in kot kaže trenutno, bom tu ostal še eno leto, kaj več ne vem. Ta trenutek sem osredotočen zgolj na mladinsko evropsko prvenstvo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…