Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem prestopnem, kot kaže, dobil proste roke. Gre za Stefana Savića, ki je v treh sezonah, ki jih je preživel v Stožicah, v dresu zeleno-belih pustil dober vtis. Ali je 27-letnik pred vrnitvijo v zmajevo gnezdo?

Po prevzemu Olimpije s strani nemškega poslovneža Adama Deliusa si trener moštva Dino Skender lahko obeta, v kolikor bodo obveljale optimistične napovedi novega vodstva, prevetritev moštva med zimskim prestopnim rokom ter prihod nekaj novih moči, s katerimi bi Ljubljančani v spomladanskem delu sezone lahko konkurirali za najvišja mesta.

Eden izmed kandidatov za prihod v Stožice bo prav gotovo lahko postal tudi Savić, ki je v Ljubljani preživel tri sezone ter je v tem času bil standarden člen začetne enajsterice. V prvi ligi je zbral 104 nastope in 17 zadetkov ter je z Ljubljančani osvojil en naslov državnih prvakov in dve pokalni lovoriki. Savić je zeleno-beli dres nazadnje oblekel v sezoni 2019/20, ko je Olimpija izgubila naslov v šokantnem zaključku, potem ko je v zadnjih dveh krogih iz prvega padla na končno tretje mesto. Takrat so zmaji delovali prav pod taktirko Skenderja, ki je ekipo vodil zadnjih osem krogov ter se je v tem času imel možnost prepričati tudi o Savićevih kvalitetah.

Krilni napadalec iz Solnograškega se je nato preselil v vrste Wisle iz Krakova, kjer pa ni zadovoljil apetitov vodstva kluba. Po letu in pol preživetih na jugu Poljske so se pri 14-kratnih državnih prvakih odločili, da bo Savić eden izmed tujcev, ki bo v zimskem prestopnem roku zapustil moštvo. Pogodba z Wislo 27-letniku sicer poteče po koncu aktualne sezone.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani že trenirajo v Turčiji, tudi z mladim napadalcem iz Srbije

Nogometaši Maribora so varno prispeli na jug Turčije, kjer bodo v tradicionalni pripravlja…