Le še dan nas loči do večnega derbija v Ljudskem vrtu. Svoje videnje pred dvobojem z rivalom je predstavil tudi Nejc Vidmar, novi kapetan Olimpije, ki verjetno že ve kdo bo stal med vrati jutri, toda ljubljanski strokovni štab tega podatka na sredini novinarski konferenci še ni želel razkriti, tako bo potrebno počakati vse do jutrišnjega večera.


Tako kot Mitrović in Kapun, je tudi Vidmar v preteklih mesecih okreval po poškodbi, ki ga je za lep čas oddaljila od nogometnih zelenic. Novopečeni kapetan je priprave povzel s sledečimi besedami. “Tudi sam se vračam po poškodbi, že takoj pa me čaka derbi, zato bo zelo pestro. V Turčiji smo zelo dobro trenirali in smo pripravljeni na nadaljevanje sezone,” je dejal Vidmar, ki se je dotaknil tudi kapetanskega traku: “Zame je velika čast, da sem postal kapetan ekipe, občutek je bil dober in hkrati tudi velika odgovornost. Fantje mi bodo zagotovo pomagali, Mitrovič in Miškić, predvsem pa Branko Illič, ki je novinec v našem moštvu in zagotovo se lahko od njega veliko naučim.”

Tudi v ljubljanskem moštvu se vsi zavedajo veličine in pomembnosti tekme, manjkala ne bo niti podpora v gostujočem sektorju. Vidmar je v tednih, ko je okreval, pomagal tudi pri promocijskih aktivnostih, verjame v ekipo in navijače: “V prvi vrsti moramo derbi odigrati zelo dobro in za navijače, saj nas jih bo v Ljudskem vrtu podprlo več kot tisoč. Zagotovo bo kulisa izjemna, saj sem slišal, da je stadion razprodan. Derbi v pravem pomenu besede, nikoli ne veš, kaj lahko derbi prinese, vendar gremo v Maribor po vse tri točke, tako kot vselej.”

Kar devet novincev je Olimpija pripeljala v zimskem prestopnem roku, kar zagotovo predstavlja neznanko za javnost in nasprotnike, novi kapetan pa je najbolj zvenečo okrepitev opisal s naslednjimi besedami: “Oduwo sem lahko spoznal malo pobližje, saj sva nekajkrat skupaj obedovala. Gre za zelo kvalitetnega igralca, kar bo pokazal tudi na igrišču. Ima talent in sposobnosti, ki jih boste videli v spomladanskem delu sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…