Osrednji junak obračuna kroga Prve lige Telekom Slovenije je bil domači čuvaj mreže Nejc Vidmar. Vratar Domžal, sicer Ljubljančan in velik privrženec Olimpije, se je predvsem v prvem polčasu izkazal z nekaj obrambami, živce pa paral predvsem Niku Omladiču, ki mu je ubranil tudi poizkus z bele točke. Vidmar je na tekmi z Olimpijo 133. branil vrata Domžal, s čimer je na klubski lestvici prvoligaških nastopov na petem mestu ujel Zlatana Ljubijankića, ki je sicer s 35 zadetki najboljši strelec kluba.


“Tukaj sem zato, da branim in vesel sem, da sem imel možnost pomagati ekipi. Ekipni uspeh je na prvem mestu,”  je uvodoma za klubsko spletno stran, po remiju z Olimpijo, skromno dejal 25-letni vratar, ki je bil s strani soigralcev soglasno izbran tudi za igralca tekme. Uspehe domžalskih nogometašev so v zadnjih tednih prepoznali tudi gledalci, saj si je obračun z Mariborčani, Radomljani in Ljubljančani ogledalo lepo število gledalcev. Vidmar se je ob tem dotaknil tudi velike težave, ki tare slovenski klubski nogomet, saj z redkimi izjemami, večina nogometnih navdušencev raje spremlja televizijske prenose tujih klubov, kot pa da bi z ogledom tekem na stadionih podprli lokalnega prvoligaša: “Izredno smo hvaležni gledalcem za podporo. Vsi v klubu veliko delamo na promociji in upam, da bodo ljudje tudi na naslednjih tekmah prišli na stadion. V Sloveniji bi lahko začeli nekoliko več podpirati domače klube in ne le na evropske velikane. Čeprav imamo skromne proračune, tudi slovenski klubi delamo profesionalno in igramo lep nogomet. Maribor se je uvrstil v Ligo prvakov z igralci, ki so bili večinoma vzgojeni v slovenskih klubih. Tudi slovenska reprezentanca je sestavljena iz proizvodov slovenskih nogometnih šol, zato je na naših igriščih moč videti zelo kakovostne tekme in igralce.”

Domžalčani so v uvodni četrtini sestavili hvale vreden niz rezultatov, saj so prve točki izgubili šele v devetem krogu, v že omenjenem obračunu z drugouvrščeno Olimpijo, pred katero imajo Domžalčani sedem točk prednosti. Kljub temu Vidmar poudarja, da prvoligaše čaka še dolg maraton: “Tukaj se moram navezati na besede trenerja. Krenili smo šele v deseti kilometer maratona in pred nami je še zelo dolga pot. Marsikaj se bo še zgodilo, naš cilj pa je, da preprečimo spodrsljaje. Še vedno imamo ogromno rezerv in gremo iz tekme v tekmo. Vsake naslednje se neizmerno veselim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…