Nejc Vidmar je v minulem krogu prejel prvi ligaški zadetek v letošnji sezoni, v 13. minuti obračuna ga je po lepi akciji matiral celjski vezist Mislav Oršić, 25-letni vratar je moral prvič, po 1002 minutah nepremaganosti, po žogo v svojo mrežo. Impresiven dosežek Ljubljančana v vratih vodilnega moštva lige je odmeval tudi v tujini…


…tudi pri zahodnih sosedih. Pri spletni strani GianlucaDiMarzio.com, ki jo vodi istoimenski priznani nogometni novinar, so z Vidmarjem opravili krajši pogovor. Domžalski čuvaj mreže je namreč presegel tudi italijanski rekordni dosežek, ki si ga že več kot dvajset let lasti Sebastiano Rossi, ki je v sezoni 1993/94 vrata AC Milana zaklenil za 929 minut. Za Vidmarja naj bi se po navedbah istoimenskega portala zagreli tudi nekateri italijanski prvo- in drugoligaši, za 189 centimetrov visokega vratarja pa bi bilo igranje v Italiji, kot je dejal, največja nagrada za vloženo delo: “Slišal sem govorice o zanimanju iz Italije in to cenim. Igranje v Italiji bi bila največja priznanje za moje delo, a za to področje skrbi moj agent Elvis Bašanović. Moja želja je le napredovati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Veliko zadovoljstvo lahko človek doseže le s trdim delom.”

Vidmarja so povprašali tudi o idolu, odgovor na vprašanje pa ni bil preveč presenetljiv, saj domžalskemu “Supermanu” za vzor služi Samir Handanović, sicer nekdanji član domžalskega prvoligaša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…