Kljub reprezentančnem premoru je nogometna vročica v štajerski prestolnici na vrhuncu. Morebitna vrnitev Josipa Iličića v Maribor je temperaturo dvignila do vrelišča, navijači vijoličastih pa nadaljevanje sezone ponovno pričakujejo z zvrhano mero optimizma.

Govorice, da bo odličen 34-letnik po več kot desetletju ponovno oblekel mariborski dres so vse glasnejše. Po številnih ugibanjih v medijih so ogenj na žerjavico včeraj primaknile tudi Viole, ki so preko socialnih omrežij objavile fotografijo igralca s pripisom: “Išče se Josip Iličić. Nazadnje viden 26.08.2010 v Ljudskem vrtu. Na sebi je imel vijolčni dres. Nagrada: Ni še konec, šele začetek je.”

Ugibanj medijev se ni mogel izogniti niti strateg vijoličastih Damir Krznar, ki je v zadnjem tednu večkrat poudaril, da bi Iličić bil izjemna pridobitev za njegovo moštvo. Nazadnje je v pogovoru za Večer, na vprašanje, na katerem položaju bi igral, če bi Kranjčan prišel v Maribor, odgovoril: “Naj on najprej pride, pa se bomo z lahkoto dogovorili za pozicijo, to je definitivno. V napadu je vedno prostor za takšnega dragulja.”

Glavni akterji v klubu ter igralčev agent Amir Ružnić so trenutno zaviti v molk, običajno pa na poizvedovanja o prestopu postrežejo s precej skopimi in političnimi odgovori. Dokončnega dogovora o vrnitvi Iličića v Maribor očitno še ni, toda po naših informacijah je tik pred uresničitvijo. Zdi se, da se bo mariborski “izgubljeni sin” po več kot dvanajstih letih vendarle vrnil v Ljudski vrt. V klub, ki ga je takrat izstrelil med zvezde in v klub, za katerega je tudi sam večkrat poudaril, da se želi vrniti.

Bi pa lahko ozračje v štajerski prestolnici hitro iz zvrhane mere optimizma prešlo v pravo ekstazo. Posebej ob morebitni vrnitvi še enega akterja, ki je v preteklosti deloval v Mariboru. Ob vsem dogajanju v povezavi z Iličićem se je vmes potihoma prikradla še informacija o vrnitvi Zlatka Zahovića v klub. Ali je prihod enega povezan s prihodom drugega sicer ni znano. Znano je, da je prav 51-letni Mariborčan bil eden najzaslužnejših, da se je krivulja Iličićeve kariere leta 2010 skokovito obrnila navzgor, ko je igralca iz 2. SNL pripeljal v vrste najuspešnejšega slovenskega kluba. Zahović je več let v Ljudskem vrtu zelo uspešno opravljal delo športnega direktorja in Maribor dvignil v višave. Ta položaj v zadnjem letu in pol zaseda Marko Šuler. Ali bi to pomenilo slovo Korošca? Bržčas ne, posebej, če držijo ugibanja, da bi naj najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance ob morebitni vrnitvi v klub prevzel funkcijo, ki je še višje na hierarhični lestvici.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…