Ste že kaj nestrpni? Do sobotnega spektakla v Ljudskem vrtu je bilo v času pisanja tega članka le še dobrih 48 ur. Tako kot navijači in ljubitelji slovenskega nogometa, do spopada Maribora in Olimpije z nestrpnostjo odštevajo tudi nogometaši, med njimi je tudi eden od devetih zimskih novincev v zmajevem gnezdu – Nathan Oduwa.


Angleža nigerijskih korenin smo pred naš mikrofon povabili po včerajšnji novinarski konferenci in ga že uvodoma povprašali, če so ga soigralci že podučili o pomembnosti tekme, ki predvsem navijačem obeh klubov pomeni več kot možnost za tri točke. “Za mano je kar nekaj dobrih dni tukaj v Olimpiji in Ljubljani. Zavedam se pomembnosti in veličine prihajajoče dvoboja, saj vsi igralci govorijo o veliki tekmi.  Smo aktualni prvaki, tako da gremo v tekmo brez strahu,” je poudarila zadnja pridobitev Ljubljančanov.

Nekdanji član Tottenhama je pred dnevi z izjavo, da naj se navijači pripravijo na vzklikanje njegovega imena, že opozoril, v soboto pa ga čaka podobna naloga, a tokrat na igrišču. Londončan, ki je gledalce nemalokrat zabaval z vratolomnimi preigravanja, je tudi pred našim mikrofonom dejal, da pred spopadom večnih tekmecev ne čuti strahu: “Pri meni pred derbijem ni zaznati strahu, saj si kot nogometaš želim igrati na velikih tekmah. Prisotno je zgolj navdušenje, da tekma pride čim prej in pričneš igrati. Na srečo je prva tekma ravno proti Mariboru. Upamo, da bomo zmagali, nato pa se bomo osredotočili na prihodnje izzive.”

Vseh devet novincev NK Olimpija pred nadaljevanjem sezone! #verjamemvzmaje

Objavil/a NK Olimpija Ljubljana dne 22. februar 2017

Oduwa, ki je bil v preteklosti posojen tudi glasgowskemu Rangersu, ko je ta igral še v drugi škotski ligi, ni imel veliko časa za spoznavanje z novimi soigralci ter prilagajanje na zahteve trenerja Luke Elsnerja, a ljubljanska enajstica samozavestno poudarja, da ga to ne skrbi kaj prida: “Nisem zaskrbljen glede tega, da sem pozno prišel v Olimpijo, saj sem vse do prestopa redno igral za ekipo Tottenhama. Veliko sem tudi treniral, ker v Angliji nimamo zimskega premora, zato sem v dobri pripravljenosti in formi.”

“V Olimpiji je odlično, ekipo sem spoznal v Turčiji in igralci so bili zelo prijazni z mano. Trening so bili vrhunski, na visoki ravni in intenziteti. V centru Ljubljane še nisem bil kaj veliko naokrog, vendar je tisto nekaj malega, kar sem že videl, res lepo. Vse je zelo lahko dostopno in v primerjavi z Londonom ni toliko gneče,” je na vprašanje, če je po spoznavanju s soigralci že obiskal kakšno od ljubljanskih znamenitosti, odgovoril 20-letni nogometaš.

“Iz vidika napadalca je vedno dobro, da imaš ob sebi več napadalcev, saj potrebuješ podporo, ko želiš doseči veliko golov. Ekipa dosega veliko zadetkov in to je zagotovo naša prednost,” o prednostih Olimpije razmišlja novopečeni zmaj, ki smo ga za konec povprašali še o tem, kakšna bo njegova pomoč Olimpiji: “V prvi vrsti lahko Olimpiji pripomorem z veliko asistencami in zadetki. To je bil po mojem mnenju tudi razlog, da sem bil pripeljan v Ljubljano in za to sem tudi plačan.”

Prav Oduwa bo kljub dejstvu, da je z ekipo zgolj malce več kot teden dni, eden od pomembnejših adutov ljubljanskega napada. Anglež je v prvi enajsterici pričel tudi generalko s kazahstansko Astano, ko se je za prekršek, po katerem so Kazahstanci prišli do najstrožje kazni, odkupil z izenačujočim zadetkom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…