Devetnajstletni mladi up slovenskega nogometa, se po 62 nastopih v članskem moštvu rdeče-belih seli k italijanskemu prvoligašu Hellas Verona F.C.


David Flakus Bosilj se je v Kidričevo preselil v sezoni 2016/17 iz mariborskega Malečnika ter že v sezoni 2018/19 še kot kadet debitiral v članski ekipi rdeče-belih. Že na svoji drugi tekmi v članski konkurenci je v Krškem vknjižil tudi prvo asistenco. Mladi slovenski reprezentant je v rdeče-belem dresu zbral 62 nastopov, ob tem pa dosegel 8 zadetkov. 3. julija je debitiral tudi za mlado reprezentanco Slovenije na tekmi proti Severni Makedoniji.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je poudaril, da je izjemno hvaležen za priložnost, ki jo je v Kidričevem dobil: »Zahvalil bi se za vso podporo odkar sem prišel v Kidričevo, za vse težke in lepe trenutke, ki sem jih tukaj preživel. Gre za nov korak v moji karieri, življenju. Zavedam se, da je napredovanje potrebno, zato tudi odločitev za selitev v Verono. Še enkrat bi se zahvalil vsem v klubu, trenerjem, ki so bdeli nad mojo kariero in mi vsem, ki so mi dali priložnost, da sem imel možnost storiti ta korak v moji nogometni karieri.«

»Prestop Davida Flakusa Bosilja v vrste Hellas Verone je ponovna potrditev, da je usmeritev in strategija Nogometnega kluba Aluminij začrtana pravilno, saj je prestop v klub elitne Serie A za klub iz Kidričevega izjemen dosežek. David si je s svojo vnemo na treningih, željo po dokazovanju in napredovanju zaslužil ta prestop in je lahko zgled vsem ostalim članom našega kluba, ki bodisi iz nogometne šole trkajo na vrata članske ekipe in tudi tistim, ki že zastopajo članske barve ekipe Aluminija. V nadaljevanju njegove nogometne poti mu želimo, da se bo njegova pot še samo strmo vzpenjala, hkrati pa se mu zahvaljujemo za vse kar je kot član Nogometnega kluba Aluminij naredil za naš klub.« je ob prestopu devetnajstletnega napadalca poudaril direktor Nogometnega kluba Aluminij, Borut Arlič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…