Obračun Domžal in Mure to soboto se je končal z rezultatom 1:2 v korist gostov iz Prekmurja. Domžalčani so si verjetno že meli dlani po tem ko je v 36. minuti sodnik Slavko Vinčić izključil novopečenega Muraša Sinišo Mandića, vendar so bili hitro za tem kaznovani z zadetkom Amadeja Maroše in nato dobrih 15 minut pred koncem srečanja še z golom Nina Koutra. Edini strelec za Domžale je bil 21-letni Arnel Jakupović, ki je z mojstrovino iz prostega strela premagal vratarja črno-belih Deana Šafariča, vendar niti njegov zadetek ni zadostoval, da bi domačini Muri uspeli odščipniti vsaj točko v boju za mesta, ki peljejo v Evropo. Po srečanju je Jakupović za klubsko spletno stran spregovoril o vzrokih za poraz Ravbarjev: “V nogometu nikoli ne veš. Tekmo z igralcem več lahko dobiš, lahko pa se ti tudi pripeti to, kar se je tokrat nam. Po zaostanku smo šli na vse ali nič, toda namesto izenačujočega zadetka smo klonili še drugič in gostje so se znašli v lepi prednosti.”


Mura je priljubljena stranka mladega avstrijskega reprezentanta, po rodu iz Bosne in Hercegovine. Ob pokalnem gostovanju na Fazaneriji v tej sezoni je bil strelec dveh zadetkov. Tokrat se ni izšlo po njegovih načrtih: “Preveč smo želeli prodirati skozi sredino, zato smo bili ranljivi preko protinapadov. Bilo je težko. Nasprotnik se je povlekel nazaj in čakal na priložnost. V končnici tekme smo želeli še močneje pritisniti na gostujočo zadnjo vrsto, saj smo iskali izenačenje, toda žal nam ni uspelo.”

Obetavni napadalec se je ozrl tudi proti prihajajočem obračunu v Sežani: “Zagotovo se je v zaključku akcij poznala odsotnost kapetana Senijada Ibričića, ne glede na to pa moramo nadaljevati z dvignjeno glavo, saj imamo priložnost za osvojitev novih točk že v sredo, kar je po svoje tudi nekaj pozitivnega. Prikazati moramo boljšo predstavo in poskrbeti za pravšnji rezultatski odgovor.”  Jakupovića in trenerja NK CB24 Tabor Sežane Maura Camoranesija druži bivši delodajalec, član moštva Domžal je namreč pol sezone prebil tudi v Juventusovi akademiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…