Prvo tekmo 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije smo spremljali na celjski Areni Petrol, kjer sta se savinjsko-šaleškem derbiju udarila Celje in Rudar iz Velenja. V vlogi favorita so v srečanje krenili domači, ki se še vedno nahajajo na mestih, ki prinašajo Evropo in bodo do konca prvenstva bili trd boj z Olimpijo in Domžalami. Podkrepitev trditve, da so bili Celjani favoriti je tudi ta, da so knapi edina ekipa, ki v spomladanskem delu še ne pozna zmage. Prvih zadetkov so se Velenjčani veselili šele prejšnji teden, ko so doma z dvema zadetkoma prišli do točke v tekmi s Koprom.


Kljub vsemu pa se je tekma začela v nasprotju s pričakovanji, saj so Velenjčani v tekmi krenili zelo motivirano. To se jim je obrestovalo že v 5. minuti, ko je po zmedi celjske obrambe žogo proti golu usmeril Klemen Bolha. Najprej je spremembo izida z refleksno obrambo preprečil Kotnik, a je Bolha prišel še do drugega poizkusa, ko pa je le zadel. Velenjčani so nadaljevali z napadalno igro in že tri minute kasneje bili blizu novega zadetka. Tudi tokrat je do priložnosti prišel Bolha, a je zgrešil cilj. Do prve priložnosti so Celjani prišli na zelo neobičajen način. Na polovici Velenjčanov je poškodbo staknil kapetan Rudarja Knezović, zaradi česar se je večina igralcev obeh ekip ustavilo. Ker pa sodnik Žnidaršič ni zapiskal, poškodbe nista opazila Lendrić in Verbič, ki sta v stilu Luiza Adriana krenila proti velenjskim vratom. Na srečo knapov je tudi preostanek velenjske obrambe ostal zbran in uspel preprečiti zadetek. Dve minuti kasneje je sledila tudi menjava Knezovića, namesto katerega je v igro vstopil Kašnik. Poveljnik velenjske obrambe je bil prisiljen zapustiti igro, izostanek vodje zadnje vrste pa se je pokazal že v 20. minuti, ko je usodno napako storil Ivan Firer, ki je na približno 20 metrih od gola stopil na žogo, ki je prišla do Verbiča. Slovenski reprezentant ni varčeval z energijo in iz prve ustrelil v levi kot nemočnega Rozmana. Po izenačenju sta obe ekipi pritisnili in zaigrali agresivneje, kar je pripeljalo do številnih prekrškov. Enega izmed takih je storil tudi celjski branilec Ramon Soria, zaradi česar je tudi porumenel. Ni pa bilo to najslabše, kar se je zgodilo v tem napadu. Žogo si je na 18 metrov nastavil Babić in očistil pajčevino iz vrat Matica Kotnika in goste znova povedel v vodstvo. Zadnjo priložnost polčasa si je pripravil Gregor Bajde, ki je po samostojnem prodoru prišel do zaključka in resno ogrozil vrata Matjaža Rozmana. Na srečo glasnih gostujočih navijačev se mreža Rudarja ni zatresla, tako da je po polčasu bolje kazalo gostujoči ekipi.

Tudi drugi polčas se je bolje začel za gostujočo ekipo. Po hitri akciji je Babić znal izkoristiti podajo pred vrata in tako še drugič matiral vratarja Kotnika. Po tem zadetku so bili Celjani šokirani, Velenjčani pa so bili zadovoljni z izidom, tako da smo do naslednje priložnosti morali počakati vse do 68. minute. Takrat se je sam pred Kotnikom znašel Jelić, a je dvoboj dobil Matic Kotnik. 24-letni vratar je bil na mestu tudi v 74. minuti, ko je zopet poskusil Jelić. Bolj se je tekma bližala koncu, bolj so se Velenjčani pomikali v obrambo, kar pa ni dalo posebnih priložnosti Celjanom. Pod zadnjo priložnost na tekmi se je vpisal Kocić, ki je najprej atraktivno preigral Alonsa, nato pa poizkusil s strelom v desni kot celjskih vrat, a je Kotnik zopet dobro posredoval.

Tako se je tekma končala z 3:1 v prid Velenjčanov, ki so tako vpisali prvo zmago v koledarskem letu 2015. Jernej Javornik, strateg knapov, je lahko zelo zadovoljen tako z rezultatom kot tudi igro svojih varovancev, ki so na tej tekmi zasluženo osvojili vse tri točke. Velenjčani so s to zmago dali jasno vedeti, da tudi Mariborčani, ki gostujejo naslednji teden v Velenju, ne bodo imeli lahkega dela. Celjani, ki tudi po štirih letih na domači zelenici niso uspeli premagati Velenjčanov, pa bodo v naslednjem krogu igrali z Zavrčem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…