Močno premešani enajsterici Domžal in Celja sta na ptujskem Mestnem stadionu odigrali še zadnjo tekmo letošnjega prvenstva. Domžalčani so bili z mislimi očitni že pri sredinem pokalnem finalu in obračunu z Olimpijo, kar so grofje izkoristili in slavili z 1:4. Dvakrat je v polno meril Dalibor Volaš, ki je zdaj le še gol oddaljen od najboljše deseterice v zgodovini 1. SNL, zmago pa sta dopolnila Nino Pungaršek in Luka Belić.


Prva priložnost je že v drugi minuti tekme pripadla nogometašem v rumenih dresih. Bratanović je streljal mimo desne vratnice Rozmana. Pritisk Domžalčanov se je nadaljeval, v 23. minuti je bil nevaren Batrović, toda na mestu je bil Rozman. Zgolj minuto pozneje smo videli močan strel Matjašiča, a se je z obrambo izkazal celjski čuvaj mreže. Že v naslednjem napadu pa priložnost za Celje, vendar je Pišek z roba kazenskega prostora nastreljal vratarja Matoševića. V 28. minuti je bil vnovič nevaren Bratanović, toda Rozman je njegov strel ubranil na golovi črti. Kazen pa je sledila v 30. minuti, ko se je Volaš po globinski podaji znašel sam pred vratarjem Domžal ter poskrbel za presenetljivo vodstvo na Ptuju. Domžalčani so še bolj aktivno napadali, tik pred koncem polčasa pa je po protinapadu še enkrat zadel Volaš ter tako domačinom otežil delo na zadnji tekmi sezone.

Domžalčani pa so ob premoru posegli po dveh menjavah, vstopila sta Ožbolt in Rom. Menjava pa se je trenerju Rožmanu hitro obrestovala, saj je zgolj minuto po vstopu v igro in po odbiti žogi Rozmana zadel Ožbolt. Tudi Celjani se niso ustavljali, v 50. minuti je nevarno streljal Čirjak, toda žoga je za las zgrešila domžalska vrata. Lepa kombinacija Celja tri minute pozneje pa je vodila do tretjega gola gostov, v kazenskem prostoru se je najbolje znašel Pungaršek ter z močnim strelom matiral Matoševića. Naslednji napad je ponudil novo priložnost Celjanov, Pišek se je znašel pred domžalskim golom, toda meril preko le-tega. V 65. minuti je po hitri kombinaciji Domžalčanov v vratarja meril Matjašič, gostitelji pa so napadali skozi celoten drugi polčas, toda grofje so vnovič izkoristili razredčeno obrambo domačinov ter preko Belića povedli z 1:4. Deset minut pred koncem srečanja je imel Volaš na nogi gol za hat-trick, toda meril mimo leve vratnice nerazpoloženega Matoševića. V 86. minuti je celjski rezervist Košman pobegnil obrambi, toda Matošević je v tem primeru strel uspel zaustaviti. Celjani so tako presenetili pokalnega finalista in se mu po visoki zmagi približali na zgolj točko zaostanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…