Gal Gorenak v letošnji sezoni v dresu Aluminija igra kot posojen nogometaš Maribora. V spomladanskem delu bi 19-letni vezist v Kidričevem lahko dobil družbo.

Po informacijah, ki prihajajo iz štajerskega konca, bi rdeče-beli dres kot posojen nogometaš Maribora kmalu lahko oblekel tudi Danijel Šturm. Krilni napadalec nazadnje s soigralci ni odpotoval na priprave v Turčijo in se na domačih tleh po dolgotrajni poškodbi počasi vrača nazaj v pravi ritem. Štiriindvajsetletnik je 16-kratne državne prvake okrepil pred začetkom sezone 2021/22 in je navijače vijoličastih navdušil predvsem s svojo borbenostjo. V uvodni sezoni je v državnem prvenstvu zbral 25 nastopov in en zadetek, v naslednji jih je nabral samo tri. Načrte mu je prekrižala predvsem poškodba.

V mariborskem taboru vmes seveda niso počivali in so položaje na obeh straneh napadalnega dela igrišča dobro pokrili. Tudi zato se je sedaj, kot kaže, pojavila možnost, da bi Šturm pomlad preživel na posoji. V boju za prvoligaško elito bi lahko pomagal Aluminiju, ki je prvi del sezone zaključil tik pod vrhom drugoligaške konkurence. Primorec bi vsekakor bil dobrodošla okrepitev za Kidričane, ki so, za razliko od vodilne Rogaške, v tej zimi precej manj kadrovali. Šturm je pred prihodom v Maribor v 2. SNL igral za Bilje in na 39 tekmah vknjižil 15 zadetkov.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Dane s bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko …