* Stadion Matije Gubca, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vukan (Apače).
* Strelca: 0:1 Udovič (72.), 1:1 Ristovski (86./11 m).
* Krško: Zalokar, Tomić, Kulinitš, Zakrajšek, Hing-Glover (od 76. Ristovski), Da Silva, Ogrinec, Volarič, Srečković, Božić (od 57. Sokler), Mandić (od 52. Štefulj).
* Triglav: Arko, Mlakar, Kumer, Alić, Bojić, Kuhar, Udovič, Elsner, E. Kryeziu, Afoakwa, Majcen.
* Rumeni kartoni: Hing-Glover; Elsner, Alić, Afoakwa, Majcen.
* Rdeči karton: Tomić (50.).


Dvoboj Krškega in Treiglava se je končal brez zmagovalca, čeprav so imeli domači precej več strelov proti golu, a po drugi strani večji del drugega polčasa tudi igralca manj. Krčani, ki so se po zaslugi enajstmetrovke “izvlekli” ob koncu tekme, so tako neporaženi že na četrti zaporedni tekmi. V sredini lestvice so točko pred današnjim tekmecem.

V prvem polčasu sta bili ekipi na težkem igrišču bolj ali manj enakovredni, proti koncu so bili sicer nekoliko aktivnejši domači, a niso resno ogrozili vrat Jalna Arka. Tudi sicer gledalci niso videli resnih priložnosti.

Domači so imeli v 27. minuti obetavno akcijo, ko je do zaključnega strela v kazenskem prostoru prišel Nikola Mandić, a mu je strel blokiral Ermin Alić. Deset minut pozneje je od daleč poskusil Sandi Ogrinec, a streljal preveč po sredini. Na drugi strani je bilo še najbolj vroče v četrti minuti, ko je ob Aleksandru Kulinitšu pred golom padel Dickson Afoakwa, a najstrožje kazni ni bilo.

Uvod drugega dela je bil bolj živahen. Najprej so domači pred Marca Da Silve imeli na voljo prosti strel s 30 metrov, Arko pa je žogi toliko spremenil smer, da je zletel v vratnico. Dve minuti pozneje so Krčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj je zaradi grobega prekrška nad Gašperjem Udovičem rdeči karton dobil Dario Tomić.

Kljub številčni neenakovrednosti pa je sledilo mirnejše obdobje brez posebnih razburjenj na eni ali drugi strani. V 72. minuti pa so gosti le povedli. Najprej je Egzon Kryieziu prišel v kazenski prostor in sprožil, a je Marko Zalokar žogo odbil. Ta pa je končala pri Udoviču, ki jo je nato spravil v mrežo za 1:0.

V 78. minuti je bilo vroče tudi pred kranjskimi vrati, a v gneči kljub poskusu Nenada Srečkovića iz bližine niso izenačili. V 83. minuti je znova sprožil da Silva, vendar je bil Arko pripravljen in žogo odbil v kot.

V 86. minuti pa so imeli domači na voljo enajstmetrovko, ki jo je s prekrškom nad Esterjem Soklerjem zakrivil Ožbej Kuhar, zanesljiv izvajalec pa je bil Milan Ristovski, ki je tako postavil tudi končni izid.

Krčani bodo v 7. krogu v petek gostovali v Kidričevem, Kranjčani pa bodo dva dni pozneje gostili Maribor.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…