Tudi pri Nogometni zvezi Slovenije niso ostali ravnodušni ob sramotnih dogodkih, ki so zaznamovali nedeljski derbi med Muro in Mariborom.


Pirotehnična prekinitev v 57. minuti in številni poškodovani člani Mure so privedli do predčasnega konca obračuna, ki je do tistega trenutka bil prava reklama za slovenski nogomet. Na terenu so Mariborčani bili boljši nasprotnik in so držali vodstvo z 0:2, toda končni epilog še nekaj časa ne bo znan. Oba kluba si lahko obetata kazni, Mura zaradi pomanjkljive organizacije, Maribor zaradi navijaške prekinitve.

Izjavo za javnost NZS objavljamo v celoti:

NZS ostro obstoja dogodke v Murski Soboti

Na Nogometni zvezi Slovenije smo ogorčeni in pretreseni zaradi dogodkov na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom. Do 57. minute smo gledali navijaški praznik, potem pa je bila tekma zaradi navijaških izgredov prekinjena, ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev gostujoče navijaške skupine pa je prišlo do poškodb šestih članov domačega moštva.

Na NZS si želimo in upamo, da poškodovani zaradi nepremišljenega, sramotnega dogodka ne bodo nosili dolgoročnih posledic. Vsem želimo čim hitrejše okrevanje.

Obenem nam je žal, da se je tekma spremenila v dogodek, ki meče slabo luč na slovenski klubski nogomet in odvrača iskrene nogometne navdušence in družine od ogleda tekem v živo. Incident najstrožje obsojamo in verjamemo, da bodo storilca poleg disciplinske odgovornosti pod okriljem NZS, doletele tudi najostrejše sankcije pristojnih organov.

Nujno bo potrebno potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganizmom in čas je, da se problema lotimo skupaj z vsemi deležniki. Današnji dogodek je dodaten signal, da je na tem področju potrebna sistemska in celovita ureditev.

Čeprav razplet tekme ta trenutek ni na prvem mestu, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …