V prostorih Osnovne šole II v Murski Soboti je danes potekala prva krvodajalska akcija “Čarno-bejla krf”, ki so jo organizirali pri NŠ Muri.

Pri prekmurskem prvoligašu so se odločili, v sodelovanju z UKC Maribor, Centrom za tranfuzijsko medicino Maribor, Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota organizirati prvo krvodajalsko akcijo “Čarno-bejla krf”, za katero vsi vpleteni upajo, da bo v prihodnje postala stalnica. Krvodajalske akcije so se udeležili številni Prekmurci, med njimi tudi nekaj takšnih, ki so kri darovali prvič.

“Po izkušnjah dela v sistemu krvodajalstva ugotavljamo, da upada število krvodajalcev v bazi. Tudi zato se želimo z inovativnimi pristopi približati krvodajalcem ter se ob tem družiti s klubi, društvi in navijači. Tokrat smo se za pomoč obrnili na NŠ Mura, kjer so nam pomagali pri iskanju novih, mladih krvodajalcev, za katere si želimo, da bi kri darovali naslednjih deset ali dvajset let. Zelo hvaležni smo klubu, da nam je pomagal pri izvedbi krvodajalske akcije in računamo na njihovo pomoč tudi v prihodnje. Želimo jim veliko športnih uspehov, saj predstavniki stroke občudujemo vse športnike, ker so sposobni tako v fizičnem, kot v psihičnem smislu. S krvodajalsko akcijo smo, z ozirom na to, da je bila organizirana prvič, zadovoljni in verjamemo, da se bo številka z leti še povečevala,” je z hvale vredno potezo prekmurskega prvoligaša bila zadovoljnja Erika Kavaš iz UKC Maribor. Podobno zadovoljen s krvodajalsko akcijo je bil tudi kapetan črno-belih, Alen Kozar: “Spodbujamo takšne akcije, ki v prvi vrsti največ pomenijo stroki, saj na ta način pridobi nove količine krvi. Nikoli namreč ne vemo, kdaj bomo sami tisti, ki bomo potrebovali pomoč. Po drugi strani pa je to tudi način, da se družimo igralci in navijači ter se ta vez med nami še nekoliko utrdi.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Nogometni praznik pri novopečenemu tretjeligašu

Pred številnimi gledalci in polnim stadionom v Račah so nogometaši Maribora, v iskanju dod…