Jesenski del Prve lige se bo zaključil v Fazaneriji, kjer se bosta na stoti tekmi v letošnji sezoni pomerili Mura in Bravo. Obe ekipi si po slabših predstavah v izdihljajih prvega dela prvenstva želi osvojiti tri točke in mirneje oditi na premor. Srečanje bo na sporedu ob 17.uri.
Po tem, ko so bili črno-beli tik pod vrhom, so jih zadnja tri srečanja, kjer so osvojili le točko, oddaljila od vrha, kljub temu pa imajo Muraši ob spodrsljajih Maribora in Olimpije včeraj, priložnosti, da se znova vsaj nekoliko približajo vodilnim na lestvici. Poškodbe v kadru Sobočanov so pustile posledice, na zadnjem srečanju V Celju tudi ni bilo poletnosti v igri črno-belih, ki jih je krasila večji del sezone. Pozna se predvsem odsotnost glavnega kreatorja igre Bobičanca, ki bo ob Muliću in že dlje časa odsotnemu Kozarju manjkal tudi tokrat.
Nogometaši so v predzadnjem krogu proti Rudarju le prekinili niz osmih srečanj brez zmage in vknjižili pomembne točke za obstanek v ligi, v nedelju pa so bili na ljubljanskem derbiju prekratki, Olimpija je še tretjič osvojila celoten plen. Deveti Bravo, ki se bo spomladi s Taborom in Triglavom boril za vsaj osmo mesto, ki še prinaša neposredni obstanek v ligi, bi se ob morebitni zmagi Sežancem približal le na točko. Dejan Grabič iz znanih razlogov bo tretji krog zapored brez kaznovanega Krcića.


Dosedanja dvoboja med Muro in Bravom spadata med zanimivejša srečanja v letošnji sezoni, obogatena z obilico zadetkov. Na prvem medsebojnem srečanju v Fazaneriji se je dvoboj končal z zmago Mure, bilo je 4:3, v Šiški pa je padel zadetek manj, bilo je 3:3. Dišalo je že po zmagi Brava, a sta gola Bobičanca uravnovesila izid. Upoštevajoč srečanji iz sezone 2017/18 moštvi povprečno beležita pet zadetkov na srečanje. Kdo jih bo dosegel več na Fazaneriji, bo znano danes malo pred 19.uro. Kljub zdesetkani ekipi, so črno-beli pred domačimi gledalci nesporni favoriti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Lotrič ostal brez kluba

Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…