Prekmurje v naslednji sezoni Prve Lige prvič odkar je Slovenija samostojna ne bo imelo svojega predstavnika. Mura namreč kljub trudu uprave murskosoboškega kluba po zanesljivih informacijah ni prejela licence.


To seveda pomeni, da Mura v naslednji sezoni ne bo nastopala med prvoligaško konkurenco, kjer so v letošnji sezoni po dobrem zaključku prvenstva osvojili deveto mesto.

Kot kaže se črno-beli tako po dveh letih zopet poslavljajo od prvoligaške druščine, saj prejšnja uprava ni uspela slediti uspehom nogometašev na igrišču. Kljub lanskoletni uvrstitvi na tretje mesto in nastopanju v kvalifikacijah za Ligo Europa ter s tem tudi lepim denarnim nagradam iz strani UEFA, se je dolg hitro kopičil, nastalo škodo pa je bilo praktično nemogoče popraviti. Zaenkrat še ni znano v katerem nivoju tekmovanja bodo Muraši nastopali v naslednjem letu, če sploh v katerem? Možna je namreč opcija, da se bo društvo znova razpustilo, na pogorišču kluba pa bi nastal nov klub.

Ravno tako še ni znano, če se bo na ta način drugouvrščeno moštvo 2. SNL neposredno prebilo v Prvo Ligo, saj imajo tudi Dobljani težave s pridobitvijo licence, glavna težava tiči predvsem v nezadostni infrastrukturi za nastopanje med prvoligaši. Če Dob licence ne bo dobil, bo NZS najverjetneje v Prvo Ligo povabila novomeško Krko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…