V prekmurski prestolnici je Mura tudi po četrtem poizkusu še naprej brez zmage pred svojimi navijači. Črno-beli so v Fazaneriji tokrat gostili Bravo, zmago pa so iz rok izpustili v zaključku obračuna.


Ta se je začel po željah domačih navijačev, ko je Roko Jurišić z nekaj sreče žogo poslal za hrbet Matije Orbanića že v šesti minuti. Gostujoči čuvaj mreže jo je videl šele v zadnjem trenutku, potem ko je zletela mimo številnih nog. Le pet minut kasneje se je taktika Prekmurcev podrla. Po dolgi podaji se je v obetavni akciji pred domačimi vrati znašel Matej Poplatnik, gostujočega napadalca pa je na robu kazenskega prostora nespretno podrl Leard Sadriu. Glavni delivec pravice Mihael Antič je Albancu takoj pokazal direktni rdeči karton in pot v slačilnico. Šiškarji so z igralcem več zaigrali še bolj podjetno. Najbližje izenačenju so bili v 33. minuti, ko je iz prostega strela poizkušal Martin Pečar, z izjemno parado pa se je izkazal Klemen Mihelak in s skrajnimi močmi žogo odbil v kot.

Bravo je lovil svojo tretjo zmago v nizu, toda kljub številnim napadom nikakor v drugem polčasu ni uspel premagati razpoloženega vratarja Prekmurcev. Vse do zaključnih minut dvoboja. Tekla je 79. minuta, ko so gostje izpeljali čudovito akcijo za izenačenje. Rok Maher je iz več kot 40 metrov poslal dolg predložek v domači kazenski prostor, ki ga je enajst metrov od vrat z glavo pričakal Luka Štor ter z izjemno reakcijo žogo poslal preko domačega vratarja za končni rezultat in delitev točk.

Mura – Bravo 1:1 (1:0)
Jurišić (6′); Štor (79′)
RK: Sadriu (11′ – Mura)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …