Nedeljski derbi med Muro in Mariborom bo pred polnimi tribunami Fazanerije odločil o zmagovalcu 31. sezone prve lige. Štajerce v Murski Soboti čaka lov na šestnajsto zvezdico, Prekmurci jim bodo to na vsak način želeli preprečiti.

Toda črno-bele čaka zelo težko delo, saj bodo močno oslabljeni. V drugem polčasu razburljivega srečanja 35. kroga proti Olimpiji so namreč varovanci Damirja Čontale kot po tekočem traku prejemali rumene kartone, zadnji trije pa bodo vplivali tudi na začetno enajsterico proti Mariboru. Žiga Kous, Tomi Horvat in Klemen Pucko so v Stožicah med 71. in 76. minuto prejeli rumeni opomin in posledično bodo omenjeni prvokategorniki zaradi kvote izpolnjenih kartonom nedeljski obračun spremljali s tribune.

Nekaj težav bo predvsem na sredini igrišča z izbiro postave imel tudi gostujoči strateg Radovan Karanović. Triinpetdesetletnik v nedeljo ne bo mogel računati na porumenelega Aljaža Antolina, prav tako pa se s poškodbo ukvarja Antoine Makoumbou, ki je zelo vprašljiv za nastop v prekmurski prestolnici. Ob pomanjkanju izbire v sredini vezne linije se zdi, da bo v ospredje potisnjen rekonvalescent Aleks Pihler, ki pa se je v zadnjih tednih šele vrnil v pogon po dolgotrajni poškodbi.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez presenečenj v postavi Maribora

Nogometaše Maribora manj kot eno uro loči do otvoritve letošnje evropske sezone. Vijoličas…