V knežjem mestu je bil odigran tretji štajerski derbi v tej sezoni, na katerem so po hitrem zadetku Ognjena Mudrinskega minimalno zmago slavili Mariborčani.

Celjani in Mariborčani so v prvem polčasu postregli z odprto igro in številnimi priložnostmi na obeh straneh, toda mreža se je zatresla samo enkrat, in to že na samem uvodu. Tekla je 5. minuta, ko se je po samostojni akciji Ivan Božić znašel sam pred gostujočimi vrati, a se je z odlično reakcijo izkazal Ažbe Jug. Takoj v naslednjem napadu pa veselje vijoličastih. Po podaji Gregorja Sikoška se je spretno znašel Mudrinski in tudi z nekaj sreče dosegel svoj sedmi zadetek v tej sezoni. Sredi polčasa je do lepe priložnosti prišel tudi Danijel Šturm, a se je izkazal Matjaž Rozman. Na drugi strani se je po preigravanju v dobrem položaju znašel Adam Jakobsen, vendar je Jug pravočasno stekel iz vrat in Dancu preprečil zaključni strel. Zelo nevarno je pred celjskimi vrati bilo v zaključku prvega dela, ko so Mariborčani v eni akciji imeli kar dve izjemni priložnosti. Po podaji Šturma je bil zelo bilzu podvojitve vodstva Mudrinski, ki je meril po tleh proti daljši vratnici, a je Rozman z izjemno obrambo žogo s skrajnimi močmi odbil do roba kazenskega prostora, kjer je pri njej prvi bil Rok Kronavater, ki pa je meril preslabo in jo poslal mimo praznih vrat.

Po odmoru so grofi močno pritisnili in nekajkrat nevarno prodrli v gostujoč kazenski prostor, toda pravega zaključka ni bilo in Mariborčani so brez večjih težav njihove nalete odbijali. V 64. minuti se je po podaji Rudija Požega Vancaša sam pred Rozmanom znašel Šturm, vendar se je domači čuvaj mreže ponovno izkazal. V nadaljevanju se je igra na obeh straneh precej umirila. V samem zaključku je do strela iz več kot 20 metrov prišel Amadej Brecl, toda njegov strel ni bil nevaren, podobno kot tudi strel Luke Kerina v prvi minuti sodnikovega dodatka, tako da je ostalo pri 0:1 in novi gostujoči zmagi Mariborčanov, ki so še tretjič v tej sezoni ugnali Celjane. Z novo zmago so se vijoličasti vodilnemu Kopru približali na točko zaostanka.

Celje – Maribor 0:1 (0:1)
Mudrinski (6′)дать деньги в долг онлайн


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…