S pripravami na prihajajočo sezono so danes pričeli tudi nogometaši Zavrča. Čeprav je danes nedelja, je uvodni dan že minil v znamenju prvega treninga, na katerem pa se je znašlo kar nekaj novih obrazov.


Trenerja Željko Orehovec in Damir Biškup sta na uvodnem treningu pozdravila trinajsterico nogometašev, na katere sta računala v lanski sezoni. Prvega treninga so se udeležili Matija Kovačič, Miha Kokol, Tilen Lešnik, Marko Roškar, Peter Murko, Nikola Šafarič, Doris Kelenc, Sandi Čeh, Boris Sambolec, Dejan Kurbus, Dino Kresinger, Andrej Dugolin in Jure Matjašič, medtem ko na prvem zboru ni bilo Matije Smrekarja, najboljšega strelca Zavrča v minuli sezoni, ki je z dovoljenjem kluba še na oddihu in Josipa Golubarja, ki bo tudi v prihodnje branil barve Zavrča, a ga muči lažja poškodba. Kot je znano, so moštvo pred dnevi zapustili Luka Bešenić, Aleš Čeh, Arpad Vaš, Gregor Fink, Mario Brlečić, Josip Fuček in Dominik Božak.

Mesto prvega vratarja bo tako v prihodnji sezoni najverjetneje pripadlo Marku Raniloviću, nekdanjemu vratarju Maribora, ki je bil nazadnje član madžarskega Kaposvarja in Ferencvarosa, poleg njega pa je zelo blizu prihoda tudi branilec Alan Hočevar, ki je bil nazadnje član drugoligaša Šmartno 1928. Na preizkušnji je kopica nogometašev, predvsem hrvaških mladcev. Vodstvo završkega prvoligaša bodo skušali prepričati Dominik Fijačko (Zavrč mladina, napad), Luka Janžekovič (Aluminij, vratar), Josip Jurjević (Zelina, obramba), Ivan Antolek (Gorica, napadalec), Filip Petak (Međimurje, obramba), Vedran Jerković (Gorica, obramba), Moris Kunta (Varaždin, bočni), Lovro Cvek (Varaždin, obramba) in Josip Bagarić (Hrvace, obramba).

Omenjeni deveterici se bo v prihodnjih dneh pridružil še Lovro Benić, nekdanji mladinec Rijeke, ki je v zadnji sezoni igral za Pomorac. Kot so še zapisali na spletni strani završkega kluba, seznam novincev oziroma igralcev na preizkušnji še ni zaključen, saj bodo tekom tedna na trening prihajali še nekateri nogometaši.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…