Nogometaši Gorice niso sledili koprskemu zgledu, ki so presenetili na gostovanju v Nefčiju, saj se četa trenerja Luigija Apollonija iz Norveške vrača z visokim porazom. V dinamičnem prvem polčasu so tudi Goričani imeli svoje priložnosti, a so bili Arčon, Majcen in predvsem Žigon v zaključku premalo natančni. Molde je v prvem polčasu trikrat kaznoval neizkoriščene priložnosti Gorice, igra pa v drugem polčasu ni bila na nivoju prvega polčasa. Goričani so v 70. minuti sicer uspeli znižati z enajstmetrovko Majcna, a so Norvežani goriške upe po preobratu pokopali v 88. minuti, ko je delo po hitrem protinapadu dokončal Hoseth. Nepopolna kadrovska podoba Gorice ne sme biti izgovor, saj so nogometaši v prvem polčasu priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, v obrambi pa bili tudi z nekaj pomanjkanja sreče kaznovani hitro in efikasno.


Evropska liga – prva tekma drugega kroga kvalifikacij. Sodnik: Padraig Sutton.
Molde: Aker Stadion,  gledalcev.
MOLDE 4:1 GORICA
Toivio (16′), Forren (37′, 41′ pen), Hoseth (88′); Majcen (70′ pen)

Menjave:
Molde: Hoseth – Moström (57′), Rindaroy – Linnes (80′), Hestad – Hussain (80′)
Gorica: Enow – Kolenc (46′), Džuzdanović – Žigon (66′)

MOLDE
[team1]

GORICA
[team2]

V razgibanem prvem polčasu priložnosti ni manjkalo. Goričani so prvič zapretili ob izteku 8. minute, ko je Vetrih z globinsko podajo zaposlil Arčona, ki je z desne strani kazenskega prostora streljal v daljši vratarjev kot, a je Haskjold s konicami prstov žogo preusmeril mimo desne vratnice. V 12. minuti se je izkazal tudi Simšič, potem ko je po predložku Linnesa z glavo streljal Chima, a je goriški čuvaj žogo odbil. Že dve minuti kasneje so hiter napad izpeljali Goričani. Arčon je poslal predložek z desne strani igrišča, slabega posredovanja Linnesa pa ni izkoristil Žigon, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem. Molde je nespretnost Gorice hitro kaznoval, Simčič je minuto kasneje strel Elyounoussija uspel odbiti preko vrat, zato pa je bil brez moči po kotu, ko je Chima najprej stresel okvir vrat, žoga pa se je odbila do Toivia, ta pa jo je ob levi vratnici poslal v mrežo Primorcev. Molde je vnovič nevarno zapretil v 21. minuti, ko je Chima po levi strani krenil v kazenski prostor, a je bil Simčič na pravem mestu. Žigon, ki je bil v 20. minuti po prekršku nad Moströmom kaznovan z rumenim kartonom, se je v 26. minuti znašel v novi priložnosti, imel na levi polovici kazenskega prostora veliko prostora, a slabo zadel žogo in grdo zgrešil vrata domačih. V 35. minuti nova priložnost Gorice, a sreča znova ni bila na strani Primorcev. Z leve strani kazenskega prostora je sprožil Majcen, veselje pa mu je preprečila desna vratnica. Namesto izenačenja so gledalci videli povišanje vodstva. Kolenc je kakšnih 30 metrov od gola, na desni strani igrišča podrl Singha, po prostem strelu Forrena je žoga zadela živi zid, prevarala nemočnega Simčiča in ob desni vratnici končala v golu Gorice. Štiri minute pred koncem polčasa je Molde zadel še tretjič. Jogan je po nespametnem posredovanju v kazenskem prostoru podrl Linnesa, tudi porumenel, zanesljivi izvajalec najstrožje kazni pa je bil Forren, ki je s strelom po sredini prevaral Simčiča.

Začetek drugega polčasa ni bil tako dinamičen kot prvi polčas, kar pa je bilo na visoko vodstvo domačih tudi razumljivo. Molde je imel v uvodu drugega polčasa pobudo v svojih nogah, a strel Moströma v 54. minuti ni resneje ogrozil Simčiča. Goričani kljub zaostanku v uvodni tretjini drugega dela igre v napadu niso uspeli sestaviti kaj prida. Je bilo pa v 62. minuti vroče pred vrati Gorice, a je po prostem strelu pred Chimo uspel odbiti Modolo. V 70. minuti pa so Goričani le uspeli znižati, po podaji Vanina je v kazenskem prostoru z roko igral eden domačih igralcev, sodnik Sutton pa je pokazal na belo točko, strel z 11 metrov pa je zanesljivo izvedel Majcen. Igra se je po zadetku Gorice nato zopet preselila na gostujočo polovico, že minuto zatem je po strelu z roba kazenskega prostora zapretil Agnaldo, ki pa je meril mimo vrat, 77. minuti pa je po prostem strelu Floja z glavo streljal dvakratni strelec Forren, a je Simčič žogo odbil. V 88. minuti pa so Norvežani zabili še četrti žebelj v že napol zaprto krsto Gorice, ki je v zaključku iskala zadetek priključka. Molde je po kotu Gorice krenil v hiter protinapad, razredčena goriška obramba pa ni uspela zaustaviti napada. Po podaji z levega krila je z desne strani kazenskega prostora s strelom po tleh uspešno zaključil Hoseth, to pa je bila tudi zadnja omembe vredna akcija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…