Mariborčani so odigrali še predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom tekmovalnih obveznosti. V Ljudskem vrtu so vijoličasti gostili danski Kobenhavn, ki je v 22-letnem obstoju kluba osvojil kar deset državnih naslovov. Domače moštvo je prevladovalo večji del obračuna, Nusmir Fajić je dvakrat stresel okvir vrat, zmago pa je v zadnji minuti rednega dela srečanja prinesel rezervist Žiga Živko, ki je z glavo zadel po prostem strelu Agima Ibraimija.


Prvi so v 10. minuti srečanja zapretili vijoličasti, a je Vršič z glavo po podaji Mejača streljal mimo leve vratnice. Gostje so zapretili minuto zatem, ko je z leve strani kazenskega prostora meril Cornelius, a je bil Handanović uspešnejši. Nadaljevanje polčasa je bilo še aktivnejše, v 18. minuti se je za strel z levega roba kazenskega prostora odločil Dervišević, a je čuvaj danskega moštva Andersen žogo odbil v kot. V 20. in 25. minuti so Mariborčani izpeljali dve podobni akciji. Ob prvem poizkusu je Bohar po podaji Mendyja z desne strani kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice, pet minut zatem pa se je Bohar znašel v vlogi asistenta, Fajiću pa je po strelu s podobnega položaja veselje preprečila desna vratnica. V 34. minuti je okvir vrat rešil tudi Mariborčane, Mussis je izvedel kot z desne strani igrišča, ob bližnji vratnici je smer žoge preusmeril Amartey, a zadel le levo vratnico.

V 51. minuti je Vršič po ukradeni žogi nevarno podal z desne strani igrišča, a je pred Fajićem ob bližnji vratnici izbil izkušeni Mellberg. Po uri igre je Filipović na sredini igrišča prestregel podajo gostov, Dervišević pa je zaposlil Fajića, ki je iz igre vrgel Mellberga, a je poizkus s 13 metrov še drugič zaustavila vratnica. Mariborčani so dve minuti zatem lepo kombinirali pred kazenskim prostorom Kobenhavna, do zaključnega poizkusa pa je na levi strani kazenskega prostora prišel Bohar, a je bil vratar Andersen znova na pravem mestu. V 64. minuti sta na levi strani igrišča kombinirala Ibraimi in Tavares, do strela z roba kazenskega prostora pa je prišel Mejač, ki pa je meril mimo leve vratnice. Danci si niso priigrali ravno veliko priložnosti, zato pa je v 86. minuti Viler z natančnim predložkom zaposlil Tavaresa, ki pa je z glavo nekaj metrov od gola streljal mimo leve vratnice. Mariborčani so premoč uspeli kronati v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko je Mertelj izsilil prekršek na desni strani igrišča, prosti strel je izvedel Ibraimi, pred golom gostov pa je bil najvišji Živko, žogo z glavo poslal v levi kot ter poskrbel za odmevno zmago Maribora.

MARIBOR 1:0 KOBENHAVN
Živko (90′)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Vršič, Dervišević, Filipović, Bohar, Mendy, Fajić. Igrali so še: Ibraimi, Tavares, Cvijanović, Mertelj, Viler, Živko. Trener: Ante Šimundža.
Kobenhavn: Andersen, Hogli, Nilsson, Mellberg, Bengtsson, Amankwaa, Toutouh, Mussis, Jorgensen, Cornelius, Amartey. Igrali so še: Wiland, Claudemir, Pourie, Zanka, Gislason, Felfel, Aaquist, Olsen. Trener: Stale Solbakken.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…