Mariborčani so odigrali še predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom tekmovalnih obveznosti. V Ljudskem vrtu so vijoličasti gostili danski Kobenhavn, ki je v 22-letnem obstoju kluba osvojil kar deset državnih naslovov. Domače moštvo je prevladovalo večji del obračuna, Nusmir Fajić je dvakrat stresel okvir vrat, zmago pa je v zadnji minuti rednega dela srečanja prinesel rezervist Žiga Živko, ki je z glavo zadel po prostem strelu Agima Ibraimija.


Prvi so v 10. minuti srečanja zapretili vijoličasti, a je Vršič z glavo po podaji Mejača streljal mimo leve vratnice. Gostje so zapretili minuto zatem, ko je z leve strani kazenskega prostora meril Cornelius, a je bil Handanović uspešnejši. Nadaljevanje polčasa je bilo še aktivnejše, v 18. minuti se je za strel z levega roba kazenskega prostora odločil Dervišević, a je čuvaj danskega moštva Andersen žogo odbil v kot. V 20. in 25. minuti so Mariborčani izpeljali dve podobni akciji. Ob prvem poizkusu je Bohar po podaji Mendyja z desne strani kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice, pet minut zatem pa se je Bohar znašel v vlogi asistenta, Fajiću pa je po strelu s podobnega položaja veselje preprečila desna vratnica. V 34. minuti je okvir vrat rešil tudi Mariborčane, Mussis je izvedel kot z desne strani igrišča, ob bližnji vratnici je smer žoge preusmeril Amartey, a zadel le levo vratnico.

V 51. minuti je Vršič po ukradeni žogi nevarno podal z desne strani igrišča, a je pred Fajićem ob bližnji vratnici izbil izkušeni Mellberg. Po uri igre je Filipović na sredini igrišča prestregel podajo gostov, Dervišević pa je zaposlil Fajića, ki je iz igre vrgel Mellberga, a je poizkus s 13 metrov še drugič zaustavila vratnica. Mariborčani so dve minuti zatem lepo kombinirali pred kazenskim prostorom Kobenhavna, do zaključnega poizkusa pa je na levi strani kazenskega prostora prišel Bohar, a je bil vratar Andersen znova na pravem mestu. V 64. minuti sta na levi strani igrišča kombinirala Ibraimi in Tavares, do strela z roba kazenskega prostora pa je prišel Mejač, ki pa je meril mimo leve vratnice. Danci si niso priigrali ravno veliko priložnosti, zato pa je v 86. minuti Viler z natančnim predložkom zaposlil Tavaresa, ki pa je z glavo nekaj metrov od gola streljal mimo leve vratnice. Mariborčani so premoč uspeli kronati v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko je Mertelj izsilil prekršek na desni strani igrišča, prosti strel je izvedel Ibraimi, pred golom gostov pa je bil najvišji Živko, žogo z glavo poslal v levi kot ter poskrbel za odmevno zmago Maribora.

MARIBOR 1:0 KOBENHAVN
Živko (90′)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Vršič, Dervišević, Filipović, Bohar, Mendy, Fajić. Igrali so še: Ibraimi, Tavares, Cvijanović, Mertelj, Viler, Živko. Trener: Ante Šimundža.
Kobenhavn: Andersen, Hogli, Nilsson, Mellberg, Bengtsson, Amankwaa, Toutouh, Mussis, Jorgensen, Cornelius, Amartey. Igrali so še: Wiland, Claudemir, Pourie, Zanka, Gislason, Felfel, Aaquist, Olsen. Trener: Stale Solbakken.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…