Ljubljanska Olimpija se pripravlja na novo sezono pod vodstvom novega trenerja Víctorja Sáncheza, ki je prinesel svež veter v klub. Začetni znaki so obetavni, saj Sánchez veliko stavi na mlade talente iz klubske akademije. Kljub optimizmu pa je zmajevo gnezdo zaznamovano tudi z nenadnimi spremembami v trenerskem kadru mladinskih ekip.


 

Víctor Sánchez želi Olimpijo popeljati do uspehov, podobno kot je to uspelo Albertu Rieri. Njegova ekipa bo precej drugačna od lanskoletne, ki jo je vodil Zoran Zeljković.

V ospredje prihajajo predvsem mladi upi, kot so Dino Kojić, Matej Dvoršak, Marko Ristić in Marcel Ratnik. Mladi vezist Dino Kojić je ena izmed glavnih zvezd nove ekipe. V minuli sezoni je blestel v mladinski ligi EON Next Gen in zdaj ga Sánchez vidi kot ključen del svoje strategije. Čeprav ga v svoje vrste vabi Gorica, bo vrjetno ostal pri Olimpiji. Prav tako pa v ekipi vidimo tudi Reda Boultama in Dioga Pinta, ki sta se izkazala med pripravljalnimi tekmami. Olimpija je na treh pripravljalnih tekmah zabeležila tri zmage, kar dodatno krepi optimizem ekipe. Medtem ko nekateri mladi igralci čakajo na svojo priložnost v članski ekipi, bodo drugi iskali priložnosti drugje. Vratar Žan Mauricio bi lahko šel na posojo, Jaša Jelen pa je na poti iz kluba, saj želi igrati v članski ekipi, kar mu Olimpija trenutno ne more ponuditi. Možno je, da bo kariero nadaljeval pri Radomljah.

 

Sobotna generalka proti CSKA 1948 v Stožicah bo tako zadnji test pred začetkom sezone. Spremembe niso doletele le prve ekipe, temveč tudi mladinski pogon. Klub je zapustil trener kadetske ekipe Matevž Potočnik, medtem ko je odhod dolgoletnega trenerja Eda Bajrektarevića povzročil val nezadovoljstva med navijači. Novi vodja mladinskega pogona je Hrvat Armin Alibegović, ki je javnosti še precej neznan.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…