Do druge tekme vijoličastih v Ligi prvakov odštevamo le še ure. Do začetnega žvižga španskega sodnika Carlosa Velasca Carballa je manj kot 24 ur. Zadnji utrip in pričakovanja pred jutrišnjim obračunom s Schalkejem sta predstavila Ante Šimundža in Mitja Viler.


“Vsekakor je izhodišče tokrat drugačno, kot je bilo pred obračunom proti Sportingu, ker smo že občutili Ligo prvakov. Res je sicer, da na domačem igrišču, a vseeno. V drugo tekmo gremo maksimalno motivirani, maksimalno ambiciozni. Vemo, da bo težko, toda mi imamo svoje ambicije, zavedamo se tako naše kakovosti kot kakovosti nasprotnika in v Gelsenkirchnu gremo na zmago,” je na novinarski konferenci pred uradnim treningom, na katerem so se vijoličasti pobližje spoznali z zelenico Auf Schalke Arene, dejal Ante Šimundža, ki je kot najnevarnejšega posameznika navedel mladega Juliana Draxlerja, saj je v evropskih tekmovanjih odigral že 36 tekem in dosegel tudi sedem zadetkov. A 43-letni strateg poudarja, da nemški reprezentant ni edina nevarnost kraljevo modrih, vijoličasti pa bodo morali za morebiten uspeh izkoristiti luknje v obrambi: “Draxler je eden od zvezdnikov Schalkeja, vzhajajoča zvezda, ki je prihodnost njihovega klubskega in reprezentančnega nogometa. Ni pa samo on tisti, ki je nevaren. Imajo še vsaj tri, štiri zares izjemne posameznike, ekipno moč. Zavedamo se njihove kakovosti, obenem pa smo tudi mi dovolj ambiciozni in kakovostni, da jim lahko škodimo. Poskušali jih bomo napasti na način, s katerim znamo igrati. Da bomo pravi ob pravem trenutku in da bomo izkoristili luknje, ki se bodo pojavile v njihovi obrambi.”

Nogometaše je tokrat zastopal vselej zgovorni Primorec Mitja Viler, ki je tako kot soigralci poudaril pomembnost številčne podpore, obenem pa dejal, da je moštvo pripravljeno na garanje in trd boj: “Gre za tekmo Lige prvakov, Schalke bo igral na vso moč, moramo biti pripravljeni na garanje in na trd boj vseh 90 minut. Spoznanje, da nas bo spremljalo toliko navijačev, je za nas odlična popotnica. Ampak o tem bomo razmišljali samo do tekme. Ko sodnik prvič zapiska v piščalko, smo na vrsti mi, da pokažemo, česa smo zmožni. Nemčija oziroma nemška liga mi je med tujimi najbližje, najbolj jo spremljam. Neverjetno so se razvili, zmeraj imajo polne stadione, veliko gledalcev, zmeraj so v vrhu svetovnega nogometa. Nenazadnje je bila njihova reprezentanca letos tudi svetovni prvak, v klubskem nogometu pa Bayern, Borussia Dortmund in Schalke zmeraj odlično nastopajo v Ligi prvakov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…