Gledalci so po zadnjem žvižgu slovaškega delivca pravice Kralovca Ljudski vrt zapuščali z mešanimi vtisi. Kaj lahko bi se obračun razpletel v eno ali drugo stran, pa čeprav se zdi, da je neodločen izid, tudi glede na prikazano igro in število priložnosti, še najpravičnejši razplet srečanja. Potnika v skupinsko fazo tekmovanja bo dala torkova tekma, vtise po včerajšnjem obračunu pa so razkrili strelec zadetka Damjan Bohar, Aleš Mertelj in Mitja Viler.


“Filipović je dobro podal v globino, na kar smo se tudi pripravili. Tavares je s svojo močjo, ki jo ima v sebi, zadržal žogo, morda je bil nad njim storjen tudi prekršek, ampak žoga se je odbila do mene in zadel sem, kar je najpomembneje. Mislim, da je izid 1:1 najbolj realen, saj smo imeli oboji svoje priložnosti,” je uvodoma spregovoril Damjan Bohar, ki je v Ljudskem vrtu zadel že na zadnji evropski preizkušnji, ko je v zaključku tekme zatresel mrežo izraelskega Maccabija. Nizkorasli in borbeni Prekmurec ni mogel oceniti, če je šlo v akciji, po kateri je Celtic povedel, za prepovedan položaj ali ne: “Potrebno bo pogledati posnetke, na igrišču je bilo to težko oceniti. Žoga se je odbijala, Handanović je prvi strel odbil, žoga se je odbila na nogo McGregorja, ki je bil sam in zadel. Nič zato, hitro smo se pobrali in dokazali, da verjamemo vase, kar nas je na koncu popeljalo tudi do rezultata, ki je še vedno aktiven.

Nekdanji član Mura za povratno srečanje obljublja boj do zadnjih moči, a brezglavega napada v Glasgowu s strani Mariborčanov zagotovo ne bo: “Naredili bomo vse, da se uvrstimo v Ligo prvakov, kar je želja vseh v klubu in navijačev. Bomo pa videli kaj bo prinesel rezultat. Pritiska ne bo, saj smo vajeni takšnih tekem. Mislim, da bo Celtic pritisk čutil še v večji meri. Čakali bomo na svoje priložnosti, ki bodo prišle, potrebno jih bo le izkoristiti. Nesmiselno pa bi bilo brezglavo napadati že od prve minute, nas bo pa trener zagotovo dobro pripravil.”

Foto: Jure Banfi
Damjan Bohar: “V Glasgowu bo potrebno izkoristiti priigrane priložnosti!” (Foto: Jure Banfi)

“Za njih pomeni gol v gosteh izredno veliko, a mi se ne predajamo in gremo v Glasgow z željo po zadetku, še več, želimo si uvrstitve v Ligo prvakov. Dobro smo se zoperstavili ekipi Celtica, pripravili smo si precej zrelih priložnosti za zadetek. Tudi oni so bili izredno nevarni, predvsem iz prekinitev. To smo tudi pred samim srečanjem pričakovali in ekipa Celtica je potrdila, da je iz prekinitev izredno nevarna. Potrebno se bo dobro pripraviti za povratno srečanje v Glasgowu, saj bodo prekinitve tam prišle še bolj do izraza. Njihova energija bo z njihovimi navijači še večja,” je po tekmi dejal Aleš Mertelj, ki je v igro vstopil v zaključku obračuna in pošteno poživil igro na sredini igrišča. Izkušeni Gorenjec je poizkusil tudi z nevarnim strelom z velike razdalje, a se Craig Gordon ni pustil premagati: “Verjamem, da bomo na povratnem srečanju še bolj natančni, da bomo hitre protinapade skušali natančneje izpeljati, kot smo jih v Ljudskem vrtu. Nekajkrat se je dobro izkazal tudi njihov vratar, a smo odločeni, da v Glasgowu čim prej dosežemo zadetek, ki bi obrnil vse na glavo.”

“V uvodnih dvajsetih minutah je imel iniciativo Celtic, ki je bil pred tekmo favorit. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti, zaradi česar mislim, da je remi realen izid. Pred začetkom tekme smo se dogovorili, da bomo Celticu prepustili iniciativo in v nekem smislu prevlada. V drugem polčasu so padli, mi pa smo imeli več priložnosti,” je o taktičnem dogovoru vijoličastih spregovoril Agim Ibraimi, ki je podobno kot Bohar napovedal, da se Maribor na Škotskem ne bo brezglavo zaletaval v iskanju zadetka, ki bi jim zagotovil pot v nadaljevanje tekmovanja: “Imamo aktiven rezultat 1:1, v Glasgowu se ne bomo zaletavali. Igrali bomo isto tekmo, z disciplinirano in organizirano igro pa bomo prišli tudi do priložnosti, ki jih bo potrebno izkoristiti. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da nam uspe.”

Foto: Jure Banfi
Agim Ibraimi: “Na Škotskem se ne bomo zaletavali!” (Foto: Jure Banfi)

Brez dlake na jeziku, kot je to že v navadi, je bil po izhodu iz slačilnic Mitja Viler, ki ga je zmotil predvsem prejeti zadetek, saj se je tudi tokrat pripetila zgodba iz ligaških zelenic, ko morajo vijoličasti loviti zaostanek, ki si ga pridelajo v zgodnji fazi srečanja: “Ponavljamo napake, ki jih delamo tudi v slovenski ligi. Na začetku moramo prejeti zadetek, da začnemo igrati nogomet. Porabimo veliko več energije, kot če bi bili mi tisti, ki bi dosegli prvi zadetek. Na našo srečo smo se pobrali, a ni veliko manjkalo in sledil bi strm padec navzdol. Na koncu moramo biti zadovoljni z rezultatom. Tudi, če bi srečanje v Ljudskem vrtu zmagali, bi imeli težave, saj bo Celtic vršil velik pritisk na našo obrambo. Zavedamo se, da je na Škotskem izredno težko igrati, kar smo že izkusili na naši koži, a smo do sedaj vedno ostali ‘živi’.”

Zgovorni Primorec, ki se je v letošnji sezoni že nekajkrat izkazal z natančnim predložkom, je bil realen tudi v oceni srečanja: “Igrali smo, če se lahko izrazim tako, v valovih. Deset minut smo pritiskali in bili smo veliko boljši, a ekipi Celtica to zelo ustreza, če jim puščaš veliko prostora. Na ta način so si pripravili nekaj lepih priložnosti, a nas je na koncu rešil vratar Handanović, ki je uspešno reagiral v njihovem protinapadu. S prihodom Mendyja na igrišče smo pridobili nekaj svežine in na tem bo potrebno graditi za povratno srečanje.”

Pripravila: Matej Pučko in Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…