V Kopru in Mariboru so zmage ostale doma, v Velenju pa so se še druge pomladanske zmage veselili Goričani. Primorci so v domačo mrežo pospravili tri zadetke, bili boljši tekmec in so v letošnji sezoni z Velenja še drugič odnesli poln izplen.


“Odigrali smo zelo dobro tekmo, hitro smo povedli, kar nam je olajšalo delo. Zelo dobro smo se odrezali pri držanju igralca zelo blizu ter nasprotniku nismo pustili, da razvija igra. Po odvzetih žogah smo imeli dobre prehode v napad in ustvarjali lepe priložnosti. Čestitke mojim fantom in domači ekipi, mislim da je bila tekma korektna in gledljiva. Smo zelo zadovoljni, da z Velenja odnašamo poln izkupiček,” je bil po novi gostujoči zmagi, že drugi v nadaljevanju sezone, zadovoljen novogoriški strateg Miran Srebrnič, ki je v soimenjaku Burgiću našel tudi učinkovitega strelca. Čeprav je izkušeni napadalec spomladi izkoristil že tri enajstmetrovke, s skupno štirimi zadetki v drugem delu prvenstva sledi tempu Dominika Glavine in Luke Zahovića.

Manj razlogov za zadovoljstvo je imel domači strateg Vanja Radinović, saj njegovi varovanci niso uspeli nadgraditi ali vsaj ponoviti predstave z gostovanja v Ljubljani. Knapi so bili, podobno kot proti Domžalam, znova nemočni in zdi se, da so jim domače tekme v letošnji sezoni, bolj kot ne, v breme, saj so v Velenju slavili zgolj dvakrat. “Vsakemu trenerju je težko, ko njegova ekipa gol prejme tako hitro, vsekakor smo pa pričakovali takšno igro Gorice. So podobna ekipa kot mi lani, radi izkoristijo prostor za protinapade, imajo pa predvsem v napadu tudi zelo dobre posameznike. Plan je bil, da potrpežljivo čakamo na prostor in priložnost, toda že prvi strel v okvir je končal v golu.” je priznal srbski strokovnjak na klopi Rudarja, ki je zadnjih deset minut odigral z deseterico, saj zdravniška služba Johna Maryja po trku z vratarjem Grego Sorčanom ni več spustila na igrišče.

“V izdihljajih prvega polčasa smo tudi dobili še drugi zadetek, žoga se je nerodno odbila in bilo je že 2:0. Zavedali smo se, če v drugem polčasu hitro dosežemo gol, lahko tekmo obrnemo na podlagi naleta in pritiska,” je načrt za drugi polčas, ki pa se ni uresničil, razkril Radinović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…