Pri domžalskem prvoligašu so v dveh dneh predstavili še drugega novinca. Že včeraj je bilo potrjeno, da iz švicarskega Basla na enoletno posojo prihaja mladi Srb Veljko Simić, danes pa so iz mesta ob Kamniški Bistrici sporočili še, da bo domžalski dres nosil tudi Dejan Milić.


Izkušeni vratar, ki bo s 30 leti tudi najstarejši posameznik v moštvu trenerja Luke Elsnerja, je bil zadnje leto brez kluba, poleti pa je vadil s selekcijo SPINS, s katero se je udeležil tudi turnirja v švicarskem Nyonu. Milić je svojo nogometno pot pričel pri Ihanu, nadaljeval pri Beli krajini in ajdovskem Primorju, pri kateri je v sezoni 2008/09 na 15 tekmah kar sedemkrat zaklenil svoja vrata, nato pa odšel na tuje. Najprej je branil mrežo ciprskega prvoligaša Nea Salamis, za katerega je v dveh sezonah odigral 47 srečanj, spomladanski del sezone 2012/13 pa je preživel pri makedonskem Vardarju, za katerega je zbral deset tekem. Matej Oražem, je ob podpisu dogovora, izrazil zadovoljstvo nad novo pridobitvijo: “Na položaju drugega vratarja smo želeli igralca, ki bo lahko enakovredno konkuriral za mesto med vratnicama. Konkurenca na vseh mestih je ključna za uspešno sezono, ki bo zelo dolga in z Dejanom smo dobili vratarja s številnimi nogometnimi in življenjskimi izkušnjami, kar je za našo ekipo še kako pomembno.”

Domžalčane nova preizkušnja čaka v nedeljo, ko se bodo v nedeljskem večeru pred domačimi gledalci pomerili s Celjani. Milić bo najverjetneje že lahko konkuriral za nastop, saj postopki za registracijo že tečejo, medtem ko Veljko Simić, ki je obenem tudi zbolel in staknil še težave s hrbtom, še ureja vso potrebno dokumentacijo za igranje v Sloveniji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kronaveter se pripravlja na konec zgodbe v Mariboru

Nekdanji slovenski reprezentant Rok Kronaveter se spogleduje z zaključkom sodelovanja z Ma…