Serija neporaženosti Olimpije je končana. Morda kar nekoliko proti pričakovanjem je bila za Ljubljančane usodna novomeška Krka, ki je dobila še tretji zaporedni medsebojni obračun na domači zelenici. Dolenjci se za zmago z 2:1 lahko še posebej zahvalijo vratarju Tomislavu Pelinu, ki je tudi v tretjem nastopu dokazal, da je odlična zamenjava za Matka Obradovića, ki se je konec avgusta preselil v Ljudski vrt.


“Težko je karkoli pametnega povedati po takšni tekmi. Bili smo precej boljši nasprotnik, predvsem v prvem polčasu, ko smo zgrešili praktično nemogoče. Fantom nimam kaj očitati, saj je bil pristop pravi, a žoga enostavno ni hotela v mrežo. Tudi takšne stvari se dogajajo v nogometu, žal se je nam to zgodilo ravno v Novem mestu,” je po tekmi na novomeškem Portovalu, kjer so Ljubljančani doživeli uvodni poraz sezone, prvega po desetih tekmah, za klubsko spletno stran dejal športni direktor zmajev Milenko Ačimović. Že drugič zapored se je zgodilo, da zeleno-beli niso izkoristili kopice priložnosti, po tekmi z Domžalčani se je tudi v obračunu s Krko pripetilo, da Ljubljančani niso izkoristili najstrožje kazni. Nekdanji reprezentant Slovenije, ki si je skozi poklicno kariero nogometaša nabral bogate izkušnje, poudarja, da je izvajanje najstrožjih kazni tudi stvar psihologije: “Morda sta si Nik Omladič in Andraž Šporar želela preveč. Verjamem, da sta oba imela dober namen, a sta bila v obeh primerih nasprotna vratarja pač uspešnejša. Strel z enajstih metrov je tudi stvar psihologije, mi v omenjenih primerih nismo bili na pričakovani ravni, zato tudi nismo zadeli. Vnovič bom ponovil, da sem zadovoljen s pristopom, željo, motivom in energijo, ki jo kažejo naši fantje. Manjka pa nam realizacija.”

Ljubljančane že v naslednjem krogu čaka obračun z neugodnimi Koprčani, ki so sicer v minulem obdobju dobra stranka Olimpije. Slednji obračuna s kanarčki niso izgubili že sedem tekem zapored, kar pet tekem se je obrnilo v korist moštva iz prestolnice, a so bili izidi vselej zelo tesni. Novomeščani v nedeljo odhajajo na gostovanje k sosedom na lestvici, Goričanom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…