Nogometaši ljubljanske Olimpije so ob Domžalčanih edini, ki v uvodu sezone še niso doživeli poraza. Prenovljena četa trenerja Darka Karapetrovića je dobila štiri od šestih ligaških tekem, vmes pa v pokalnem tekmovanju preskočila tudi tretjeligaški Tromejnik, med reprezentančnim premorom je spregovoril Milenko Ačimović.


“Začetek je vsekakor zelo dober, če ne kar odličen. Spodbudno je odigrati šest tekem brez poraza, še bolj pa me navdušujeta pristop igralcev in njihov odnos do klubskega dresa. Ta mora biti vselej na najvišji možni ravni, saj se skozi identifikacijo igralcev do kluba ustvarjajo pogoji za napredek v vseh pogledih,” je za klubsko spletno stran dejal športni direktor zmajev, ki je v nadaljevanju na račun igralcev namenil še nekaj pohval, vendar v istem dahu dodal, da jih čaka še veliko dela in odrekanja: “Moram jih pohvaliti, saj lepo napredujejo, a se na lepih besedah ne da živeti. Čaka jih še ogromno trdega dela, odrekanja in prelitega znoja, če želijo nekega dne zaigrati v močnejših evropskih klubih. Želja oziroma usmeritev kluba je, da se pred vsako sezono ustvarijo pogoji za prehod vsaj enega igralca z mladinskega pogona v člansko moštvo, s čemer bi v prihodnje le pridobivali. Tako igralci, ki bi dobili priložnost dokazovanja v članski konkurenci, kot tudi klub, ki bi sčasoma lahko taiste igralce tržil za širše evropsko tržišče.”

37-letni Ljubljančan ni želel izdati rezultatski pričakovanj, zato pa pričakuje: “Da se bodo fantje borili za vsak centimeter igralne površine, in kot do sedaj, vzorno predstavljali zeleno-beli dres. O rezultatskih napovedih ne bi izgubljal besed, ker se hitro lahko stvari obrnejo na glavo. Če bo pristop na vsakem treningu in tekmi na najvišji možni ravni, bodo temu primerni tudi rezultati. V nasprotnem…”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…