Maribor se je z včerajšnjo zmago proti Muri z 1:2 vodilni Olimpiji približal na zgolj točko zaostanka. Vijoličasti so v Fazaneriji zmagali prvič po 2. decembru 2012, ko sta od zdajšnje ekipe Maribora v kadru bila zgolj Mitja Viler in Marcos Tavares.


V kadru za tekmo proti Muri takrat ni bilo desnega bočnega branilca Martina Milca, ki je včeraj v Fazaneriji odigral vseh 90 minut. Milec meni, da si je Maribor zaslužil vse tri točke: “Mura se je izkazala kot trd oreh, tako kot vedno. Težko gostovanje, tokrat tudi na težjem igrišču. V 1. polčasu je prišla do izraza naša kakovost, imeli smo posest, prihajali do priložnosti. Čeprav smo v 2. polčasu odigrali nekoliko slabše, smo na koncu zasluženo zmagali. Zaslužili smo si te 3 točke in potrdili, da smo na pravi poti.”

Milec kljub zmanjšanju zaostanka za Olimpijo opozarja, da bo moralo moštvo ostati zbrano tudi na prihodnjih tekmah: ” “Včasih se zadeve hitro obrnejo, zdaj so se zelo, zelo hitro. Pomembno bo nadaljevati v takšnem ritmu. Čeprav je tukaj lepo zmagati in res že dolgo nismo, moramo ostati mirni, brez evforije. Vsaka tekma bo zdaj do konca sezone za nas kot nekakšen mali finale in v soboto gremo po nove 3 točke. Vemo, kakšna je naša naloga in opravili jo bomo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Danijel Bratušek
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…