Milenko Ačimović se je pred dnevi vrnil v tabor ljubljanske Olimpije in se na včerajšnji tiskovni konferenci v Hiši športa tudi uradno predstavil kot novi-stari športni direktor zmajev. 37-letni Ljubljančan je poudaril, da se je v prejšnjem mandatu ogromno naučil.


“Mislil sem, da uspeh lahko pride čez noč, a temu še zdaleč ni tako. Želel sem, da bi se v najkrajšem možnem času prebili do samega vrha, vendar je za nekaj takega potreben čas. S predsednikom sva se tudi o tem veliko pogovorila in uvidela, da se je pred dvema letoma želelo preprosto preveč. Fantje ne potrebujejo nepotrebnega pritiska in prehudega bremena na svojih plečih. Vidim, da so se v poletnem prestopnem roku naši ekipi pridružili nekateri izkušeni nogometaši, kar je nujno potrebno z vidika razvoja mlajših fantov. Za postopni vzpon proti vrhu slovenskega klubskega nogometa bosta potrebna trdo delo in potrpežljivost,” je dejal otrok Olimpije, ki pa se je iz zmajevega gnezda hitro podal v tujino, kjer je najprej nosil dres beograjske Crvene zvezde, nato pa med drugim igral še za Tottenham, Lille in dunajsko Austrio. Ačimović je povedal, da se je v klub vrnil po daljših pogovorih, a se je takoj po vrnitvi v klub odpravil v Čatež, kjer je članska ekipa trenirala na krajših pripravah: “Nisem želel izgubljati časa in sem nemudoma prijel za delo. Moram priznati, da sem v minulih šestih dneh užival na in ob igrišču s fanti ter strokovnim vodstvom, ki dela odličen posel. Na krajših pripravah v Čateških toplicah je moštvo obnovilo fizično pripravljenost in se posvetilo psihični pripravi pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Sem prijetno presenečen nad kakovostjo moštva, v katerem je nemalo izjemno nadarjenih nogometašev. V kolikor se bodo popolnoma posvetili svojemu razvoju, ob kakovostnem strokovnem delu, lahko dosežejo veliko.”

“Klub mora črpati največ kar se da iz lastnega igralskega pogona. Tu se skrivajo še največje rezerve. Ko to dosežemo, lahko računamo na kontinuirano borbo za vrh. Jasno je, da si vsi želimo vsako sezono nastopati v enem od evropskih pokalov, a bo pot do tja trnova in dolga. Če ne bi verjel v zmaje, ne bi niti razmišljal o vrnitvi,” pa je za konec dejal še nekdanji slovenski reprezentant, ki je v majici z državnim grbom odigral 74 tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…