Po remiju na derbiju so nogometaši Maribora imeli še eno zahtevno nalogo, saj so gostovali na fazaneriji pri Muri. Mariborčani so dvakrat vodili in uspeli iztržiti tri točke s težkega gostovanja.


“Odlična tekma, z obeh strani. Nisem zadovoljen samo zaradi zmage, ampak tudi zaradi tega, kako smo delovali na igrišču. Predvsem v 1. polčasu odlično. Vmes smo bili v težavah, ko se nismo uspeli dovolj dobro odzvati na njihov pritisk. Po prejetem zadetku pa je spet sledilo obdobje zelo solidne igre, vzpostavili smo ravnotežje, nasprotnik se je po številnih sprintih umiril in potem smo si pripravili možnost za zmago ter dosegli namen. Fantje so dobro oddelali tekmo, ob drugačni postavitvi je bilo veliko svobode za Rudija in Kronavetra, ki sta se dobro znašla. Škoda, da se ne more nadaljevati v enakem ritmu, kar pa je razumljivo, saj so bile razdalje vezistov res velike. Tekma je bila psihološko zahtevna, zaradi igrišča in dinamike tudi fizično. Zato fantom vse pohvale za prikazano,” je tekmo z Muro komentiral trener vijoličastih, Darko Milanič.

“Treba je narediti vse, da na naslednji izjemno pomembni tekmi, ki bo še težja od obeh, znova zmagamo. Spodrsljaji, ki smo jih imeli med letošnjo sezono proti ekipam s spodnjega dela lestvice, se ne smejo več zgoditi. V soboto želimo biti razigrani in potrpežljivi. Nasprotnik je drugačen, kot je bil lani. Z novim načinom igre, nekaterimi novimi igralci, zato potrebujemo temeljito pripravo in gremo po 3 nove točke,” je za konec dodal strateg aktualnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Maribor brez Kronavetra

    Vijoličasti se intenzivno pripravljajo na začetek nove sezone, v kateri bodo branili naslo…
  • Mladi branilec ostaja v Ljubljani

    Z ljubljanskim Bravom je pogodbo o podaljšanju sodelovanja podpisal mladi branilec, Matija…
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…