Trener aktualnih državnih prvakov Darko Milanič ni mogel pokazati zadovoljstva po prvi tekmi v Turčiji, ko so se merili z Lechom, ki je slavil z 0:3. Za klubsko spletno stran je podal oceno o prvem pripravljalnem srečanju in aktivnostih v prihodnjih dneh.


“V 1. in v začetnem delu 2. polčasa smo imeli velike težave pri iskanju pravih prehodov, igra v napadu ni stekla, nismo bili natančni, nismo imeli dobrih sprejemov, pobude, pravih odločitev. To je pripeljalo do tega, da nismo izkoristili prostora in možnosti, ki jih nam je ponudil nasprotnik za izvedbo protinapadov. Ob tem sta zadetka pred odmorom in takoj po vrnitvi iz slačilnice bistveno spremenila potek dogajanja,” je Milanič dejal po prvem pripravljalnem srečanju.

V Turčiji bodo imeli varovanci darka Milaniča še nekaj dela, da pridejo do željenega stanja: “Glede na to, kar smo videli in ob spoznanju, da smo imeli res veliko prostora, bi to morali ter moramo v prihodnje boljše izkoristiti. Moštvo, ki je prišlo v igro zadnje pol ure, je imelo boljšo kombinatoriko, vendar to ne spreminja celotne podobe. Več je treba prevzeti pobude, kar smo že večkrat poudarili. Rezultat je bil slab, prehodi in igra z žogo slaba. Moštva tukaj imajo kvaliteto, igro moramo dvigniti na višji nivo. Tudi v naslednji tekmi bo drugačno razmerje kot polčas/polčas, nekateri igralci bodo morda dobili tudi več kot 60 minut. Gremo naprej po predvidenem načrtu, z namenom, da pridemo do boljše podobe na igrišču. Samo v končnici tekme smo izpeljali zadeve z več boljšimi rešitvami v napadu, kar pa ni bilo dovolj. Sredo, četrtek in petek bomo namenili treningom, v soboto pa nas čaka naslednja preizkušnja proti Vojvodini.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…