Četrtič v letošnji sezoni so Mariborčani zelenico zapuščali sklonjenih glav. Še drugič so bili od vijoličastih boljši Kidričani, ki se lahko pohvalijo, da so državnemu prvaku zadali edini poraz v Ljudskem vrtu, ob tem pa so prav rdeči v tekmah z Mariborom iztržili najboljši izkupiček, vknjižili so kar sedem točk.


Darko Milanič, ki je že pred dvobojem napovedal, da bo premešal začetno enajsterico, ni imel razlogov za zadovoljstvo. Po tekmi je priznal, da je pričakoval boljšo reakcijo na najmočnejše orožje domačih – protinapade: “Dejstvo je, da Aluminij ni ugoden nasprotnik in pričakoval sem tekmo, v kateri ne bomo optimalni. Kar je jasno, saj smo že prvaki. Ekipa na igrišču je bila relativno nova, z veliko igralci, ki nimajo prakse in so malo igrali. Pričakoval sem težko tekmo, nisem pa pričakoval, da bomo tako reagirali pri njihovih protinapadih. Tekma je bil v prvem polčasu takorekoč že končana. V drugem polčasu smo z menjavami skušali nekaj narediti, dosegli smo zadetek, vendar prave prevlade nismo uspeli imeti. Ob zadetkih, ki smo jih prejeli, moramo reagirati bolje. Bili smo pripravljeni na to. Vemo, kako jih moramo rešiti, vendar enostavno nismo bili dovolj dobri.”

Krstne prvoligaške minute sta v Kidričevem vknjižila Žan Karničnik in Luka Uskoković, Milanič je priložnost namenil še nekaj igralcem, ki so doslej igrali manj. “Pogovarjali smo se, da bo zelo težko in vidi se, da je. Je pa to dobra priložnost, da dobijo fantje minute. Danes smo imeli dva, ki še nista igrala, torej Žan Karničnik in v nadaljevanju še Luka Uskoković. Po dolgem času je dobil priložnost Bajde, Ahmedi je zaigral še drugič zapored in bo tudi v prihodnje. Vem, da je to po porazu mučno, vendar je edina prava odločitev, da dobivajo minute in dobimo odgovore. Brez prakse bodo težko pokazali, kar znajo in če lahko na njih sploh računamo,” priznava Izolan na klopi štirinajstkratnega državnega prvaka in napoveduje, da bodo Štajerci s podobno enajsterico krenili tudi v torkov derbi s Celjem: “Vrhovec proti Celjanom ne sme igrati, vračata pa se Viler in Zahovič. Najverjetneje pa bodo dobili priložnost igralci, ki so v dosedanjem delu prvenstva dobili manj minut.”

Je Milaniča kateri od posameznikov vseeno navdušil? “Od vseh sem pričakoval več. Res pa je, da so igralci, ki še niso igrali, velikokrat odvisno od ostalega dela moštva in njihove dnevne forme,” je zaključil mariborski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…