Po remiju brez zadetkov v Tbilisiju so Mariborčani včeraj na povratni tekmi proti gruzijski Čihuri z zmago 2:0 potrdili napredovanje v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo. Vijoličaste zdaj čakajo stari znanci iz Glasgowa, škotski Rangers.


“Za nami je odlična tekma. Lepa zmaga proti nasprotniku, ki ima talent v napadu. Nekaj podobnega smo najavili, da bomo imeli svoje priložnosti, da bomo morali biti potrpežljivi, kar smo tudi bili. Priložnosti je bilo ogromno, ko smo prebili ta njihov prvi blok in to smo delali izredno. Sodelovanje v napadu je bilo zelo dobro. Slab trenutek smo imeli, to se običajno zgodi. Ne vem zakaj se to dogaja. Drugače pa popolnoma zasluženo napredovanje,” je domači strateg Darko Milanič v prvem odzivu po tekmi razmišljal na novinarski konferenci.

Kljub zadovoljstvu je Milanič po tekmi priznaval, da je bilo tudi nekaj slabih trenutkov, predvsem takoj po vodilnem zadetku Maribora, ko so Gruzijci vse sile usmerili v napad in bili nekajkrat zelo nevarni: “To je en fenomen, ki se dogaja in ni nekega opravičila. Vendar se dogaja in ne samo nam. Danes to definitivno ni bilo dobro in ne smemo si tega več privoščiti, ker bi nas lahko drago stalo.”

Tekma je bila odigrana natanko dve leti po največji klubski tragediji, ko sta v prometni nesreči na poti iz treninga umrla mlada nogometaša Damjan Marjanović in Zorjan Baljak, kar je na svoj način bila tudi dodatna motivacija za domače moštvo: “Fantje so se o tem pogovarjali, vsi v klubu smo se o tem pogovarjali. Vse te stvari so definitivno še ena stvar, ki vpliva na to, da odigraš res na meji svojih zmožnosti. Danes je bilo potrebno odigrat res odlično tekmo.”

Trener Maribora je po tekmi že razmišljal o naslednjem evropskem tekmecu, v Ljudski vrt ponovno prihaja škotski Rangers, proti kateremu so se vijoličasti pred leti prvič v klubski zgodovini uvrstili v skupinski del evropske lige: “Imamo izredno lepe spomine iz Škotske. Dobro smo prestali tekme proti njim, vendar se na to ni potrebno zanašati. To so nam izkušnje. Težko bo, a sem kot trener vesel, da igramo z njimi in komaj čakamo na to srečanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…