Prah po sanjskem derbiju Maribora in Olimpije se še vedno ni polegel. To niti ne čudi, deset tisoč gledalcev je v Ljudskem vrtu spremljalo odlično predstavo, morda kar najboljšo v novejši zgodovini državnega prvenstva, derbi pa je bil odlično spremljan tudi pred televizijskimi zasloni, saj si je tekmo ogledalo kar devet odstotkov vsega prebivalstva. Tokratni derbi je bil tretji najbolj gledan obračun v zadnjih petih letih, so sporočili na uradni strani lige.


Eno najvidnejših vlog je v dresu ljubljanskega prvoligaša odigral tudi Miha Zajc, ki je v deseti minuti obračuna z natančnim predložkom pred golom Maribora zaposlil Andraža Šporarja, ta pa jo je še na lepši način pospravil v mrežo Jasmina Handanovića, ki je bil brez moči. Mladi vezist, ki iz tekme v tekmo kaže vse boljše predstave, trikrat v zadnjih štirih krogih smo ga uvrstili tudi v SNPortal enajsterico kroga, je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da tekma v Ljudskem vrtu moštva ne sme ponesti v nebo: “Pod nobenim pogojem si ne smemo dovoliti, da bi nas odlična igra v Mariboru zavedla do te mere, da bi pozabili na osnovna načela, ki smo jih vzpostavili pred začetkom sezone. Naše želje so usmerjene na vsak trening posebej. Le tako bomo napredovali in nadaljevali v slogu, ki ga prikazujemo v zadnjem času. Verjamem, da lahko prikažemo še boljše igre v nadaljevanju jeseni. Naslednja preizkušnja nas čaka čez teden dni, ko v Stožicah gostujejo Radomlje. Moramo ostati z obema nogama na realnih tleh, za nami je komaj enajst odigranih tekem, do konca sezone pa nas čaka še kopica izjemno pomembnih in zahtevnih preizkušenj.”

Šempetrčan, ki je dobro leto in pol pred vrnitvijo v Stožice izkušnje nabiral v dresu Celja, je ob še dodal, da je bila vrnitev edina prava pot in obenem izrazil še prepričanje, da ima moštvo še precej prostora za napredek: “Vedel sem, da je vrnitev v Ljubljano edina prava pot. Olimpijo imam nadvse rad, soigralci so izjemni, rezultati nam gredo na roko in tudi vzdušje v in okoli kluba je z vsakim dnem boljše. Prepričan sem, da imamo še ogromno prostora za napredek. Komaj čakam naslednjo sredo in obračun z Radomljami. Čutim, da je napočil čas za neko novo Olimpijo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…