Dvanajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo predvsem v znamenju večnega derbija Maribora in Olimpije, po enajstih krogih, oba tekmeca imata sicer zaradi zaostalih obveznosti tekmo manj, tudi sosedov na ligaški razpredelnici. Ljubljančani so po nenadejano dobrem začetku sezone pred gostovanjem v štajerski prestolnici znova bolj optimistični, kot pa recimo lansko sezono.


Pomemben adut gostujočega stratega Darka Karapetrovića bo tudi Miha Zajc, ki je po vrnitvi v Stožice in vmesnih težavah s poškodbo, v zadnjih tednih ujel pravi ritem in zadnje štiri tekme pričel v začetni enajsterici. Mladi Primorec je v obračunu s Koprčani, ki so ljubljansko zelenico po visokem porazu zapuščali sklonjenih glav, prikazal odlično predstavo, ki jo je nadgradil še z zadetkom v uvodu tekme, ko je po strelu z razdalje pobral pajčevino z vrat Božidarja Radoševića. Tudi mladi Šempetrčan že z nestrpnostjo pričakuje sobotni spopad z vijoličastimi, ki bo prvi v njegovi karieri: “Uspeli smo se dobro spočiti in usmeriti misli na nov izziv. Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Optimistično pričakujemo srečanje z Mariborom, saj nam je odlična igra in prepričljiva zmaga s Koprom dala nov zalet. Moštvo iz dneva v dan deluje vse bolj uigrano, v obrambi prejemamo malo zadetkov, medtem ko si v fazi napada vselej pripravimo številne priložnosti za dosego zadetka.”

Nekdanji član celjskega prvoligaša je v pogovoru za klubsko spletno stran vlogo favoritov pripisal Mariborčanom, a še v isti sapi dodal, da bodo Ljubljančani v obračun krenili z željo po zmagi: “Pričakujem poln stadion, pravi boj v okviru športnega »fair-playa« in naj zmaga boljši. Maribor je nedvomno favorit na sobotnem srečanju, a imamo tudi mi svojo računico. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi in tokrat ne bo čisto nič drugače. Veliko bo odvisno od samega začetka, kako se bomo postavili na igrišču. Verjamem, da lahko osvojimo vsaj točko, če že ne kaj več.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…