[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=513]

V sklepnem dejanju jesenskega dela domačega prvenstva, so Mariborčani z zmago, vsaj začasno prišli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Zmago je gostom iz Maribora zagotovil Dejan Mezga, ki je zadel v 73. minuti.


V prvem polčasu, smo gledali dokaj enakovredno tekmo z bore malo priložnostmi na obeh straneh. Tekma je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma.  Tu in tam so igralci poizkušali s streli, ki pa niso bili niti blizu cilja. Tako je prvi sprožil Fajić, in sicer je v 6. minuti streljal mimo domačega gola. Naslednji je za goste sprožil Mezga, vendar domači vratar Rozman s strelom ni imel težkega dela. Do strelov so prišli tudi Velenjčani. Omeniti velja poizkusa Klinarja in Bratanovića, vendar tudi njuna strela nista bila kaj bližje zadetku.

V drugem polčasu se je igra le malce razživela. Mariborski nogometaši pa so bili tisti, ki so kontrolirali in narekovali tempo igre. V 49. minuti je tako po podaji iz kota z glavo streljal gostujoči branilec Arghus, vendar je žoga zletela mimo vrat. Sledila ste strela Boharja v 58. minuti ter Mezge v 64. minuti. Prvi je streljal preko gola, drugemu pa je domači vratar Rozman z obrambo preprečil zadetek. Nato pa 73. minuta in edini zadetek na tekmi. Po podaji Tavaresa se je Mezga ob sprejemu žoge izvrstno otresel domačega branilca in ostal sam pred vratarjem Rozmanom. Sledil je rutiniran strel in vodstvo gostujoče ekipe. Do konca tekme bi Maribor prednost lahko še povišal, vendar sta bila Filipović in po dolgi odsotnosti ponovno aktivirani Mendy premalo natančna in tako je ostalo pri minimalni zmagi.

Za domači Rudar je bila to zadnja tekma pred premorom, medtem ko Maribor v četrtek čaka še evropska tekma, v kateri se bodo pomerili z Wiganom iz Anglije.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …