Ante Šimundža je lahko na včerajšnjem treningu prvič pozdravil tudi Aleša Mertlja, ki se je tako kot Sven Dodlek, zaradi reprezentančne akcije pripravam priključil z nekajdnevnim zamikom. V Maribor se je vrnil tudi Agim Ibraimi, ki pa za zdaj le še nabira tekalne kilometre in trenira samostojno.


Ibraimi se bo lahko ekipi priključil, ko bo v celoti urejena zahtevana dokumentacija, saj ob menjavi lastniških struktur Cagliari do predvidenega roka ni potrdil odkupa, a ima Makedonec pogodbo o posoji sklenjeno do konca junija. Zato pa je z moštvom že treniral Mertelj, ki je pred odhodom na dopoldanski četrtkov trening nekaj besed spregovoril še za klubsko spletno stran: “Sprva me čaka uvajalni del, po trenerjevih navodilih. Nato pa že s stopnjevanjem obremenitev. Vse z namenom, da se ustrezno pripravim in da z ekipo spet spišemo nepozabno sezono. Za te dosežke pa potrebujemo dobro osnovo, z dobrimi pripravami na vse zahtevne preizkušnje, ki nas čakajo. Nazaj sem prišel zdrav, mentalno spočit, pripravljen na zahteve, ki si jih zastavimo iz treninga v trening. Lepo se je vrniti v ekipo in v Ljudski vrt, kjer se diha za nove zmage.”

Ljudski vrt je sicer že zapustil mladi 19-letni italijanski vratar Marco Franceschin, ki ni izpolnil kriterijev in pričakovanj. Vijoličasti bodo sicer prvo pripravljalno srečanje odigrali jutri ob 12. uri, ko se bodo na Rogli pomerili s kombiniranim moštvom Zreč in Dravinje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…