Današnje drugo srečanje 21. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Ljudskem vrtu, kjer bo Maribor gostil velenjski Rudar. Srečanje se bo pričelo ob 16.00 uri, vlogo glavnega delivca pravice pa bo delil Dejan Balažič.


Mariborčane čaka še druga domača preizkušnja v spomladanskem delu. Potem ko so v soboto ostali brez preizkušnje v Kranju, jih danes čaka velenjski Rudar. Mariborčani, ki so v letošnji sezoni dobili oba obračuna proti Velenjčanom, so sicer v nadaljevanje prvenstva vstopili slabše od pričakovanj, saj so se proti Aluminiju razšli brez zadetkov. Nekaj težav ima Darko Milanič pri sestavi moštva, saj Marko Šuler in Jan Mlakar še nista nared za največje napore, a se je moštvu pridružil kapetan Marcos Tavares in Blaž Vrhovec. Eden glavnih adutov Darka Milaniča, Gregor Bajde je pred srečanjem z Velenjčani dejal, da bodo vijoličasti storili vse, da točke ostanejo doma: »Ni lahko v teh zimskih razmerah, a je za vse enako. Preložitev v Kranju smo izkoristili za dodatno pripravo na Rudar. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Velenjčani igrajo proti nam vedno s posebnim navdihom, tudi tokrat ne bo nič drugače. Ne glede na mraz in vse, kar se dogaja, pa je naš cilj nespremenjen. Storili bomo vse, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili po koncu tekme.« Mariborčani se seveda želijo tudi čim prej vrniti nazaj na vrh in zato danes potrebujejo zmago, ki bi bila pred zahtevnim ritmom še kako dobrodošla.

Za Velenjčane, ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, bo to šele prvo uradno srečanje, saj je so brez tekme zaradi vremenskih razmer ostali tako proti Domžalam, kot nazadnje proti Ankaranu. Četa Marjana Pušnika se je med zimskim premorom dodobra spremenila, ostali so brez prvega strelca Johna Merya, ki ga bodo poskušali nadomestiti novi nogometaši. Lahko kateri izmed peterice novincev Edin Šehić, Djair Parfitt-Williams, Vlatko Šimunac, Abu Kamara in Ante Solumon zablesti že danes? Pred srečanjem z Mariborom je Jaka Bijol pravi da gredo v dvoboj v Ljudskem vrtu z veliko energije: »Porti Mariboru sta nam v prvem delu sezone že uspeli dobri tekmi, verjamem, da smo lahko s tem, kar smo prikazali na nekaterih prijateljskih tekmah in na treningih, proti njim uspešni tudi rezultatsko. V dvoboj gremo z veliko energije, saj po dveh odpovedanih tekmah vsi komaj čakamo na začetek prvenstva, tako da bomo zagotovo v najboljšem fizičnem in pa tudi mentalnem stanju. Naši cilji ostajajo visoki, z uresničitvijo le te teh začenjamo že v Mariboru.«

Bo vijoličastem v drugem spomladanskem poizkusu uspelo vknjižiti tri točke? Ali bodo Velenjčani prvič v letošnji sezoni pretrd oreh?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…