Nogometaši Aluminija so prvič v letošnji sezoni osvojili vse tri točke. V Kidričevem je z 1:0 padla ljubljanska Olimpija, junak pa je postal Jure Matjašič, ki je dvoboj odločil v 72. minuti.


“Po dveh tekmah, na katerih smo si mogoče zaslužili nekaj več, se nam je na današnji tekmi povrnilo. Mislim, da smo pametno odigrali to tekmo in zasluženo osvojili tri točke,” je takoj po dvoboju dejal 28-letnik, ki je zabil prvenec v letošnji sezoni. Matjašič je v igro vstopil sredi drugega polčasa, zadetek pa je dosegel po vsega osmih minutah preživetih na terenu: “Mislim, da je to danes bil plod garanja celotne ekipe. Že pred tem smo imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Hvala bogu sem tokrat zadel jaz. Še toliko slajše je, ker je bilo za zmago, ampak povsem zasluženo.”

Po besedah Matjašiča so tekme proti Olimpiji vedno dodaten motiv za igralce, Ljubljančani pa v zadnjem obdobju ležijo rdeče-belim, ki so na zadnjih osmih medsebojnih ligaških tekmah zmagali petkrat: “Mogoče nam bolj ležijo ekipe, ki dominirajo v igri. Tako se lahko postavimo v naš blok in čakamo na protinapade. Mislim, da imamo zelo hitre igralce in prehode v napad, iz katerih prihajamo do zares lepih priložnosti. To je danes prineslo vse tri točke.”

Kidričani so v četrtem krogu vendarle prvič v tej sezoni osvojili vse tri točke, s čimer je ekipa skočila na 7. mesto prvenstvene razpredelnice, po beesedah glavnega akterja sobotnega obračuna pa bo nadaljevanje sedaj lažje: “Vsekakor je zaradi teh treh točk prisotno veliko olajšanje. Mislim, da lahko sedaj v nadaljevanje prvenstva gremo bolj sproščeno. Ampak kot sem že rekel, tudi v prejšnjih tekmah nismo pokazali tako slabega obraza kot so kazali rezultati. Tudi zadnja tekma proti Taborju bi se lahko obrnila v povsem drugo smer, kot se je. Gremo sproščeno v nadaljevanje prvenstva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…