Londončanom v Mariboru ni uspelo priti do polnega izkupička, modri so se morali zadovoljiti zgolj s točko, čeprav so imeli, to je potrebno priznati, sredi drugega polčasa nekaj izrazitih priložnosti za zadetek, a se tokrat domači čuvaj mreže Jasmin Handanović ni pustil premagati več kot enkrat. Vtise je po zadnjem sodniškem žvižgu strnil Nemanja Matić, eden od vodij sredine igrišča.


“Ne bi se ravno strinjal z vami, da smo bili toliko boljši. Mariborčani so si zagotovo zaslužili to točko, igrali so zares dobro in pokazali, da lahko igrajo dober nogomet. Pokazali so, da točki proti Sportingu in Schalkeju nista bili slučajni. Tudi zaradi tega smo vedeli kaj nas nocoj čaka. V prvem polčasu smo želeli igrati svojo igro, vendar smo v tem bili neuspešni. V drugem delu smo nato prevzeli kontrolo nad igro šele po prejetem zadetku, imeli nekaj priložnosti tudi za zmago in neizkoriščeno najstrožjo kazen, vendar moramo biti na koncu zadovoljni z rezultatom in mislim, da je 1:1 pravičen rezultat,” je po tekmi dejal srbski vezist Nemanja Matić in se tako pridružil mnenju svojega šefa Joseja Mourinha, ki je remi ravnotako ocenil za pravičen izid. Modri z zahoda Londona bi si z zmago v Ljudskem vrtu praktično že zagotovili napredovanje v osmino finala, ob točki in dejstvu, da je Sporting doma ugnal Schalke, pa se je položaj v skupini nekoliko zapletel: “Pred današnjo tekmo smo imeli dve točki prednosti pred Schalkejem, sedaj imamo tri, tako da lahko rečem, da je remi proti Mariboru gledano v celoti dober rezultat za nas. Upam, da bo tako ostalo tudi do konca in bomo osvojili prvo mesto v skupini.”

Nekateri so pred tekmo v štajerski prestolnici glasno napovedali ponovitev izida iz gostovanja na Stamford Bridgeu, kjer je v mreži slovenskih državnih prvakov končalo kar šest žog. A zgodilo se je ravno nasprotno, Mariborčani so zdržali začetni nalet gostov, nato pa tudi sami zaigrali pogumneje, prelomni trenutek tekme pa je bil morda kar odličen slalom Tavaresa, ki je v genialni akciji izigral kar tri branilce v rumenem dresu, saj je s tem domači kapetan ohrabril tudi preostalo moštvo. Tudi Matić je po tekmi ocenil, da je bilo težko pričakovati ponovitev scenarija s prve tekme: “Vsaka tekma je posebna. Igral sem že ogromno tekem in do sedaj še nobena ni bila ista kot prejšnja. Enostavno je tako, da ko se ena tekma konča je naslednja potem neka nova zgodba. Bilo je težko ponoviti tekmo, ki smo jo odigrali v Londonu, saj je Maribor vsekakor zelo dobra ekipa, ki si ne bi dovolila ponovno prejeti šest zadetkov. Danes so imeli tudi sijajno podporo s tribun in navijače, ki so igralce bodrili vseh 90 in še nekaj minut ter jih ponesli k dobremu rezultatu. Mislim, da so lahko vsi spremljali dober in odprt nogomet, kar je tudi najpomembnejše.”

Maribor je s svojim delom lahko vzor vsem klubom v regiji, ki v tem trenutku morda Maribor že gledajo v hrbet, to je potrdil tudi 26-letnik, ki se je v začetku letošnjega leta vrnil k modrim: “Zares sem srečen, ker je Mariboru uspel preboj v Ligo prvakov. V kvalifikacijah sem navijal za njih in želel, da se uvrstijo v nadaljevanje tekmovanje. Mislim, da se lahko veliko klubov iz naše regije, v prvi meri tudi srbski, zgledujejo po tem klubu. Danes se je zares težko, predvsem zaradi finančnih razlogov, uvrstiti v Ligo prvakov in se boriti z velikimi evropskimi klubi. Mariborčani so pokazali, da je ob kvalitetnem in dobrem delu mogoče doseči to raven tekmovanja tudi z ne preveč visokimi finančnimi vložki.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…