Celjani so v zadnjih dveh krogih osvojili vseh šest točk, najprej so premagali Krko in pred dnevi še Koprčane, ko so z odlično predstavo dvakrat zatresli mrežo kanarčkov, veseli pa tudi odlična igra v obrambi, saj Celjani na zadnjih dveh tekmah niso prejeli zadetka.


Celjski čuvaj mreže Matic Kotnik je nepremagan že 213 minut, v štirih tekmah je prejel zgolj dva zadetka, z več kot 90 odstotno uspešnostjo obramb pa je za Nejcem Vidmarjem, vratarjem Domžal, drugi najuspešnejši vratar lige. Korošec je v pogovoru za spletno stran celjskega kluba skromno priznal, da gredo zasluge za to tudi soigralcem: “Vsi igralci dihamo drug za drugega, trdo garamo na treningih in tekmah, zato menim, da to nikakor ni naključje. Trener je v našo igro vnesel pozitivne novosti, ki smo jih z igralci dobro sprejeli. Tudi moje predstave so plod dobrega dela in dobrih predstav celotnega moštva, sam na koncu le poberem tisto smetano s torte. Uvideli smo, da samo kolektivni boj prinaša dobre rezultate, zato se bomo še naprej borili in trdo garali drug za drugega.” 

Celjane v soboto čaka nov zahteven obračun, saj jih na domači zelenici Arene Petrol čaka obračun z državnimi prvaki. Varovanci trenerja Simona Rožmana so po dveh zaporednih zmagah okrepili samozavest, 24-letni vratar pravi, da bodo v obračun s soigralci krenili sproščeno: “Igrali bomo proti najboljšemu moštvu v Sloveniji. V tekmo gremo sproščeno in z dobro popotnico dveh zaporednih zmag. Odigrali bomo po najboljših močeh, želja pa so tako kot vselej vsekakor tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…