Celjani so se z zmago v Radomljah vnovič približali četrtemu mestu, ki grofom po remiju Gorice v Ljudskem vrtu beži še za dve točki. Obeta se torej še izjemno zanimiva borba za evropske vozovnice, saj tudi Domžalčani in Ljubljančani ob vztrajnih zasledovalcih in ob lastnih spodrsljajih še ne morejo živeti brezskrbno.


“Proti domačinom je vedno težko odigrati, vedeli smo, da bo tekma težka, kajti borimo se za Evropo, oni pa so že izpadli in nimajo kaj izgubiti. Pomembno je, da smo uspeli osvojiti tri točke,” je po minimalni zmagi Celja pred klubsko kamero dejal Matej Podlogar. Prav Ljubljančan se je podpisal pod zadetek, ki je prinesel tri točke, sam pa se je razveselil petega zadetka sezone: “V klubu sem za to, da dosegam zadetke. Zagotovo mi je lažje vsakič, ko dam zadetek, saj z ramen odpade določeno breme in to je moj posel. Zadnje čase se nam dogaja, da se proti koncu tekme postavimo bolj nazaj in se branimo, ampak tokrat smo se ohranili prednosti. Kdor misli, da so Radomlje slaba ekipa, se zagotovo moti. Potrebovali smo tri točke za Evropo ter jih tudi vzeli.”

Tudi celjski strateg Igor Jovićević je bil po zadnjem sodniškem žvižgu najbolj vesel zmage in treh točk: “Čestitke mojim fantom za požrtvovalnost in borbo ter tudi igro. Zmaga je bila zaslužena. Ustvarili smo si veliko priložnosti, toda nismo uspeli vseh tudi izkoristiti, da bi to pretvorili v večjo prednost, ker bi se potem tudi ekipa bolj umirila. Dobra ideja na igrišču nam je prinesla veliko lepih priložnost, tekma pa je bila pomembna tudi s psihološkega vidika. Težko je igrati proti ekipi, ki nima ničesar izgubiti, toda pokazali smo tudi psihično stabilnost. Čeprav smo na koncu malo trpeli, smo vseeno uspeli zadržati tri točke.”

Celjani bodo vnovič na delu že v petek, ko bodo v Areni Petrol gostili Krško, ki se bori za prvoligaški obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…